Nechte se okouzlit novým podzimním trendem North Breeze

Redakce, 11.9.2023

Takový je ve zkratce nejnovější interiérový trend Möbelix pro nadcházející podzim. Kralují mu tak jako celý letošní rok plastické a výrazné textury, přírodní barevnost a příjemné materiály – jako stvořené třeba pro interiér v útulném stylu cocooning, který se dobře uplatní obzvlášť v chladnějších obdobích roku. Seznamte se s North Breeze!


Uklidňující barevnost

Základem je monochromatický  interiér ve škále hnědých tónů, který je stálicí už několikátou sezonu. Zahaluje se do béžové, šedohnědého odstínu taupe, světlého dřevodekoru a nestárnoucí krémové. Ty pomohou přečkat chladné podzimní večery v teple a pohodlí, stejně jako hřejivý manšestr či tuftované dekory, žinylkové a plyšové plédy nebo měkké plastické koberce. Pro oživení se v rámci North Breeze  pracuje s různými tlumenými odstíny zelené: od tmavé modrozelené přes mátovou až po světlounce šedozelenou. Není však chybou použít i detaily v modré či šedé, díky nimž bude výsledek působit pestřejším dojmem.


Mezi materiály hraje prim dřevo, doplňují ho další přírodní prvky: vodní hyacint, mořská tráva či kamenina. Čalouněný nábytek s potahy z tkanin, jako je buklé (bouclé) nebo manšestr, ještě umocňuje útulný charakter. Dekorace se nesou v minimalistickém duchu, jednoduché hladké linie jsou maximálně ozdobené zajímavou decentní strukturou.

Prostor pro kreativitu

To texitilní doplňky  se zdaleka nedrží takto při zemi. Tlumené barvy dávají vyniknout bohatým texturám, jako jsou tuftované aplikace, pletené vzory, uzlíková struktura už zmíněného buklé nebo žinylky, lněný či krepovaný vzhled apod. V pozadí nezůstávají stát ani rostlinné motivy zastoupené zejména potisky na polštářích nebo ložním prádle. Dokonale ladí se sušenými květy a stébly trav v nenápadných vázách.

To vše dává možnost vytvořit mnohovrstevný efekt, který vnáší do bydlení dynamiku navzdory méně výrazným barvám. Navíc existuje nepřeberné množství možností, jak to vše poskládat dohromady – výsledek je téměř vždy osobitý a neopakovatelný. Stejně tak je na každém, zda u něj převáží hřejivé tóny béžové, nebo naopak různé odstíny zelené, s nimiž získá domov svěží nádech. Sluší jim to třeba v ložnici – chladivé tóny jí sedí. Klíčem k úspěchu je v tomto případě vrstvení.

Zdroj: Moebelix



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry