Májové recepty: vafle z jogurtového těsta s jahodami

Máte doma vaflovač? Že už jste ho hodně dlouho nepoužívali? Teď je ta správná doba ho znovu oprášit. Zavzpomínejte si na časy, kdy jste si připravovali vafle téměř každý den. Máme pro vás totiž naprosto jednoduchý recept, s nímž vám mohou pomoci i vaše děti. Základem těsta je bílý jogurt. Proto bude příjemně vláčné, a navíc dobře stravitelné. Aby byly podomácku vyrobené vafle naprosto dokonalé, ozdobte je jahodami a přidejte pár lžiček jogurtu. Nechte si chutnat.

A nezapomeňte, že základem každého receptu jsou kvalitní běžně dostupné a sezónní suroviny, které můžete poznat např. podle značek kvality, jakými jsou třeba Klasa a Regionální potravina.

Základem receptu jsou kvalitní sezónní suroviny

Zdroj fotografií a autor textů: Akademie kvality

Recept na vafle z jogurtového těsta s jahodami

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 25 minut

Náročnost: *

Ingredience:

150 ml bílého jogurtu

1 vejce

50 g rozpuštěného másla + na vymazání vaflovače

50 g hladké mouky

150 ml mléka

1 lžíce medu

1 lžička kukuřičného škrobu

1 lžička kypřicího prášku

½ lžička jedlé sody na pečení

špetka soli

K podávání:

jogurt

čerstvé jahody

moučkový cukr

 

Postup:

1.       V míse smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva, kukuřičný škrob, sodu a sůl.

2.       K sypké směsi přidejte jogurt, vejce, med a máslo a důkladně promíchejte.

3.       Do vymazaného vaflovače lijte směs a pečte vafle.

4.       Vafle podávejte s jogurtem, čerstvými jahodami a cukrem.

Tip: Nezdá se vám odstín másla? Věděli jste, že jeho barva se liší v závislosti na ročním období a tedy krmivu dojnic? V době pastev a zeleného krmení je máslo žlutější díky vyššímu obsahu karotenu. Naopak v zimním období je spíše bílé. Nebarvené máslo má přirozeně smetanově lehce nažloutlou barvu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend