Poznejte vesmír všemi smysly, navíc ve 3D

Když se zeptáte astronomů, jaký je náš vesmír, vylíčí vám jej na tisícero způsobů. Počínaje různorodými planetami Sluneční soustavy, přes okouzlující komety, horké hvězdy a éterické mlhoviny, až po galaxie vzdálené miliardy světelných roků. Do toho přimíchají záhadnou temnou hmotu, něco černých děr, hrst temné energie a vše nakonec okoření špetkou podivuhodných elementárních částic.

Jenže pro běžného pozemšťana je takový výčet pojmů něco jako listování v kuchařce, aniž by mohl ochutnat jednotlivé ingredience i výsledek vaření. Proto se pracovníci z brněnského digitária rozhodli, že náš vesmír naservírovat úplně jinak – poznáte jej všemi smysly. Aby toho nebylo málo, nasadí vám k tomu speciální 3D brýle, které celkový zážitek ještě umocní.

To, a ještě více zažijete na hvězdárně ve zbrusu novém představení Vesmír všemi smysly 3D. Po jeho shlédnutí už budete vědět, jaké to je dotýkat se vesmíru, jak voní kometa či kosmický prostor i jakou příchuť má Saturnův měsíc Enceladus nebo planeta Mars. Budete naslouchat explozi supernovy, dunění Slunce i světům Sluneční soustavy. Zkrátka nepřijdou ani vaše oči, které zaplaví svit polárních září a pestrobarevných mlhovin. Autory netradičního představení plného vjemů jsou Ondrej Kamenský, Pavel Karas, Jan Píšala a Roman Ponča. Komentář namluvil Michal Isteník z Městského divadla Brno.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky