Žádné dramatické zvýšení nájmů v městských bytech většina měst v Moravskoslezském kraji nechystá

Mediafax

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ (MEDIAFAX) - Jen v málokterém městě Moravskoslezského kraje už rozhodli, zda a jak budou zvedat nájmy v městských bytech. Například na Novojičínsku na to kvůli povodním nebyl vůbec čas, řekl v pondělí agentuře Mediafax mluvčí města Josef Gabzdyl.

"Vedení města muselo naléhavě řešit následky červnových ničivých povodní, takže o případném zvýšení nájmů se zatím nehovořilo. Brzy však o něm radní začnou jednat, přičemž existuje několik variant. Pokud město nakonec přistoupí ke zvyšování nájmů, rozhodně nepůjde o skokový nárůst," uvedl Gabzdyl.

O případné zvýšení nájmů v městských bytech budou podle mluvčí Doroty Havlíkové v Českém Těšíně rozhodovat teprve v srpnu. Ani vedení Frýdku-Místku zatím o zvýšení nájemného s konečnou platností nerozhodlo, jak řekla agentuře Mediafax mluvčí města Jana Matějíková. Podle Lucie Petříčkové, mluvčí Kopřivnice, budou radní města projednávat novou výši nájemného na svém zasedání 25. srpna.

Nájmy městských bytů a stejně tak nájmy městských nebytových prostor se v Bruntále v srpnu ani září plošně zvedat nebudou,“ řekl mluvčí města Jiří Ondráček.

Ivana Gracková, grackova@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zpráva dne z Deregulace nájmů