Jíte v restauraci? Brzy se dozvíte, jaké alergeny máte v jídle!
TNBiz, 28.11.2014
Různé druhy alergií postihují až 30% populace. Evropská unie proto nařídila povinné zveřejňování alergenů u jídel v restauracích a v obchodech. Pokud to restauratéři a obchodníci nebudou respektovat, hrozí jim pokuta až tři miliony korun.
Od druhé poloviny prosince se tak například dozvíte, že oblíbená česká klasika - svíčková - obsahuje pět alergenů. Složení pokrmů si tak bude muset nastudovat i personál restaurací. Evropská unie specifikovala 14 hlavních alergenů, které podléhají legislativnímu značení. Za další alergeny lze považovat rovněž špenát, jablka, hrušky, meruňky, broskve, jahody, rajčata, nebo aromatické byliny. Ty se ale značit nemusí.Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Hodnocení článku
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Češi jsou na evropské špičce v počtu domácích zvířat - Humanizace zvířat je velkým trendem
- Eva Turnová: Můj bunkr, můj hrad (Glosa Plus) (audio)
- Sklon, světová strana i kvalita krytiny. Na co dát pozor při umístění fotovoltaiky?
- Připravte bazény na sezonu. Ty vypuštěné nebo zazimované s loňskou vodou mají svoje pravidla (Hobby magazín) (audio)
- Jak se nespálit při výběru stavební firmy
- Nejznámější česká přehrada s lesní procházkou a krásnými výhledy. Kudy kam? Začněte v Loučovicích