Spolehlivá ponorná čerpadla s všestranným využitím

Mít na zahradě rodinného domu nebo chaty vlastní studnu s dostatkem pitné vody skýtá velkou výhodu. Je ale nutné pořídit si kvalitní čerpadlo, které nám ji pomůže ze studny či vrtu dostat. Ideální variantou jsou v tomto případě ponorná čerpadla od firmy Grundfos, která představují především kvalitu a spolehlivost.

Výhody čerpadel do studny či vrtu

Vybírat můžete ze dvou typů ponorných čerpadel SB a SBA. Standardní čerpadlo SB vyžaduje řízení externí jednotkou, ideálně jednotkou Grunfos PM. Zařízení umožňuje všestranné využití, má atest na pitnou vodu a výhodou je také velmi tichý chod. Ponorné čerpadlo SBA je již doplněno jednotkou pro řízení čerpadla. Díky tomu je snadné ho zakoupit, nemusíte přemýšlet nad dalším příslušenstvím a zabývat se přídavnými jednotkami a kabely. Velmi rychlá a snadná je také instalace, po které lze čerpadlo do studny rovnou zapojit a ihned čerpat čistou pitnou vodu. Výhodou čerpadla SBA je také integrovaná ochrana proti chodu na sucho a automatický restart, pokud dojde k zastavení z tohoto důvodu.

Varianty podle vašich preferencí

Co se týče sání vody, můžete u všech velikostí ponorných čerpadel SB i SBA vybírat z variant s integrovaným sacím košem, s bočním vstupem a plovoucím sacím košem anebo bez plovákového spínače. Ten umožňuje automatický chod čerpadla, zapíná a vypíná ho podle nastavené výšky hladiny vody. Plovoucí sací koš zase umožňuje nasávání vody u hladiny, čímž zamezuje vnikání nečistot ze dna studny či vrtu. Průtok čerpadel je až 6,3 m3/h a dopravní výška dosahuje až 43 m. 

Ponorná čerpadla od firmy Grundfos najdou uplatnění pro čerpání vody z vrtů, studní a nádrží. Dobře vám poslouží pro zásobování vodou vašeho rodinného domu, chaty i zahrady. Jejich největší předností je kvalita, která znamená záruku spokojenosti. Podívejte se na web cz.grundfos.com, kde se dozvíte více informací o možnostech řešení vašich konkrétních potřeb.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika