Jaký materiál zvolit na podlahu terasy nebo obklad bazénu?

Řešíte rekonstrukci domu s terasou? To jistě stojíte před rozhodnutím, jakou podlahu na terasu zvolit. Pojďme se společně podívat, jaké jsou nejčastější možnosti a která z nich bude tou nejlepší.

Jaké materiály se používají při rekonstrukci teras?

Nejrozšířenějším materiálem pro podlahu terasy je u nás bezpochyby dlažba. Mezi její přednosti patří především široký výběr druhů. Můžete zvolit například keramickou dlažbu nebo betonovou, vzhledově pěkný je přírodní kámen. Výhodou je také snadná údržba. Jenže ať už jde o jakoukoliv dlažbu, vždy bude povrch terasy studený a v některých případech také kluzký. Toto můžete vyřešit použitím dřeva jako materiálu pro pokládku podlahy. Tady se ale zase vyskytne problém s časovou náročností a pracností údržby terasy. O dřevěná terasová prkna se musíte pravidelně starat, potřebují olejovat nebo lakovat. A časem i tak dochází k jejich zešednutí, tomu se nedá zabránit. Kladné vlastnosti obou předešlých materiálů ale spojují WPC terasy, které si právem získávají své místo na výslunní.

Výhody WPC teras

WPC terasy jsou tvořeny dřevoplastovými prkny, jež jsou vyráběny ze směsi 60% dřeva a 40% polymeru. Díky vysokému podílu dřeva dobře imitují dřevěné podlahy, ale přitom jsou bezúdržbové. Nemusíte je nijak ošetřovat, stačí je opláchnout obyčejnou zahradní hadicí. Při doteku bosou nohou jsou tato dřevoplastová prkna velmi příjemná a nestudí jako dlažba. A nemusíte se bát ani úrazů, WPC desky jsou opatřeny protiskluzovým povrchem, kdy díky drážkování neuklouznete ani na mokré terase. Proto jsou vhodným materiálem i pro obklad bazénu. Jsou samozřejmě odolné nejen vůči povětrnostním vlivům a teplotním výkyvům, ale také vůči chloru a slané vodě. Na rozdíl od dřevěných povrchů jsou dřevoplastové terasy také stálobarevné a nemění svůj vzhled.

Zvolte nejvyšší kvalitu

Pokud jste se rozhodli dopřát si všechen komfort, jaký dřevoplastové terasy nabízejí, dejte si pozor při jejich výběru. Na trhu existují levnější duté terasy, které ale zdaleka nesplňují nároky na kvalitu. Duté profily se prohýbají a praskají, a vám tak místo úspory peněz nakonec zbudou oči pro pláč. Raději rovnou investujte do kvalitní WPC podlahy, u které získáte záruku 25 let na dřevokazné houby, hnilobu a hmyz. Prodej teras z takto vysoce kvalitního materiálu je doménou společnosti Woodparket.cz, za kterou stojí 13 let zkušeností a mnoho spokojených zákazníků. Zařaďte se mezi ně i vy.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky