Recepty s rajčaty: povedený domácí kečup
Rajčata jsou výborná na salát, zapečená se sýrem, jako lečo, rajská a najdeme mnoho dalších receptů. S přebytkem rajčat, která milujeme můžeme naložit jinak a vyrobit si domácí kečup, který oceníme i v zimě.
Domácí kečup
Ingredience:
• 1 kg rajčat
• 2 jablka
• 1 větší cibule
• 70 g cukru
• 60 ml jablečného octa
• 60 ml vody
• 1 lžička soli
• 3 bobkové listy
• 5 kuliček pepře
• 5 kuliček nového koření
• 5 hřebíčků
• Špetka skořice
Postup:
1. Rajčata, jablka a cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
2. Vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření.
3. Vařte na mírném stupni asi hodinu a občas směs promíchejte.
4. Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření.
5. Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte.
6. Sklenice, ve kterých budete kečup skladovat, vyvařte horkou vodou. Poté je naplňte, uzavřete a dnem vzhůru nechte odstát do vychladnutí.
Pokud si rajčata kupujete, navštivte raději vašeho
oblíbeného farmáře, nebo si vybírejte ta, která mají některou ze značek kvality
(např. Klasa,
Regionální potravina, „biozebra“ či Ekologická produkce). Budou určitě chutnější a čerstvější nežli ta dovezená...
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Licence na výrobu elektřiny: jak postupovat v konkrétních situacích
- Od prvního září začne platit zákaz používání kotlů 1. a 2. emisní třídy
- Desatero pro změnu dodavatele
- 20. týden na Energetické burze ČMKB - elektřina 25 blízko 2500 Kč/MWh, plyn 25 v maloodběru cca 1090 Kč/MWh
- Jak fungují přečerpávací vodní elektrárny a co je jejich největší výhodou?
- Pohonné hmoty reagují na pokles cen ropy (Palivo 19. týden)