Letní recepty z čerstvých surovin: cuketový krém

Cuketa nebo také cukina je tykvovitá zelenina, která je velmi nenáročná na pěstování. Vzhledem připomíná okurku, na rozdíl od ní se ale častěji podává tepelně zpracovaná, a to na mnoho různých způsobů. Mladé cuketky se vyjímají syrové v zeleninových salátech, cuketám obecně však sluší i zapékání, grilování, vaření nebo dušení.

Cuketa má velmi jemnou chuť a snadno přejímá chuť dalších přísad, a tak jí prospívá koření a spojení s výraznými ingrediencemi, třeba s česnekem. Zkuste jako my cuketu rozmixovat do lahodného krému s mátou, citronovou šťávou a zakysanou smetanou. Možná budete překvapeni, jak vás v létě osvěží.Zkuste cuketu rozmixovat do lahodného krému

Recept na cuketový krém

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 30 minut

Obtížnost: 1

Ingredience:

600 g cukety

hrst špenátových listů

4 ks jarní cibulky

600 ml zeleninového vývaru

hrst čerstvé máty

šťáva z ½ citronu

100 g zakysané smetany

špetka soli

čerstvě mletý pepř

olivový olej

Postup:

1. Nakrájejte jarní cibulku na kolečka, cuketu na půlkolečka a restujte na olivovém oleji cca 20 minut.

2. Osolte, opepřete, přidejte špenátové listy a zalijte vývarem.

3. Rozmixujte dohladka, přidejte citronovou šťávu a zakysanou smetanu a promíchejte.

4. Dozdobte mátou a podávejte.

 TIP! Do polévky z bio cukety jsme přidali listový špenát řezaný Dione od společnosti AGRIMEX Vestec a. s. s označením Klasa.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření