Podzimní recepty z dýně: dýňový džem se skořicí
Recept na dýňový džem se skořicí
Co potřebujete:
Skořicový cukr
Želírovací cukr
citronová šťáva podle chuti
Postup:
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky, které povaříme ve vodě několik minut do změknutí. Rozvařené kousky dýně rozmixujeme, přidáme skořicový cukr Labeta, Želírovací cukr 2:1 Labeta a citronovou šťávu podle chuti. Směs důkladně promícháme a za stálého míchaní přivedeme k varu. Vaříme 3-5 minut. Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Licence na výrobu elektřiny: jak postupovat v konkrétních situacích
- Od prvního září začne platit zákaz používání kotlů 1. a 2. emisní třídy
- Desatero pro změnu dodavatele
- 20. týden na Energetické burze ČMKB - elektřina 25 blízko 2500 Kč/MWh, plyn 25 v maloodběru cca 1090 Kč/MWh
- Jak fungují přečerpávací vodní elektrárny a co je jejich největší výhodou?
- Pohonné hmoty reagují na pokles cen ropy (Palivo 19. týden)