Letní zavařování: malinový džem s kapkou rumu
Maliny sice dozrávají většinou kolem prázdnin a některé odrůdy sklidíte až na podzim. To ale neznamená, že už teď nemůžete přemýšlet o tom, jak z nich uděláte výborný džem ...
Letní zavařování: malinový džem s kapkou rumu
Potřebujete:
1 kg malin, Želírovací cukr 2:1 Labeta, 200 ml rumu, 1 lžička Kyseliny citronové Labeta
Postup:
Omyté maliny smícháme s želírovacím cukrem 2:1, přivedeme k varu a krátce povaříme. Necháme chvilku vychladnout a přidáme rum a kyselinu citronovou. Znovu prohřejeme do zhoustnutí. Hotovým džemem plníme čisté vyvařené sklenice. Zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Licence na výrobu elektřiny: jak postupovat v konkrétních situacích
- Od prvního září začne platit zákaz používání kotlů 1. a 2. emisní třídy
- Desatero pro změnu dodavatele
- 20. týden na Energetické burze ČMKB - elektřina 25 blízko 2500 Kč/MWh, plyn 25 v maloodběru cca 1090 Kč/MWh
- Jak fungují přečerpávací vodní elektrárny a co je jejich největší výhodou?
- Pohonné hmoty reagují na pokles cen ropy (Palivo 19. týden)