Radiátor jako dělicí prvek v koupelně

Oddělení umyvadla od vany či od klozetu, anebo jen vytvoření určité zóny v koupelně… i to zvládnou moderní otopná tělesa. Některé typy designových radiátorů je totiž možné kromě rovnoběžného zavěšení upevnit i kolmo na zeď a opticky tak rozdělit prostor koupelny.

Elegantní koupelnový radiátor Zehnder Subway s pravoúhlým rámem a kulatými vodorovnými trubkami může posloužit pro vytvoření předělu v koupelně.

 

Jejich instalace je častou volbou například mezi umyvadlo a vanu, což je praktické z pohledu okamžitého přístupu k ručníkům. Radiátory jsou v takovém případě specificky připojeny na topný okruh a kotveny do zdi. To je ideální řešení pro topná tělesa s hranatým profilem svislých trubek – z našeho portfolia jsou takto řešena topná tělesa Zehnder Subway a Zehnder Quaro. Možné je ale i uchycení pomocí speciální ‚vidlice‛, jako je tomu u asymetrického radiátoru Zehnder Yucca Asym.

Asymetrický radiátor Zehder Yucca Asym umožňuje navíc komfortní zavěšení ručníku ze strany. 


Připojit radiátor na topný okruh pak lze ze zdi i z podlahy. Podle toho musí být vyvedeny rozvody vody. Standardně se tyto radiátory připojují z podlahy – v takovém případě lze využít jak teplovodního, elektrického i kombinovaného provozu. V případě připojení radiátorů ze zdi pak může být kombinované provedení komplikovanější z důvodu náročnějšího umístění elektrické topné tyče. Nejde však o nerealizovatelný požadavek, který bychom nedovedli splnit.

Koupelnový radiátor Zehnder Quaro s pravoúhlým rámem a trubkami čtvercového průřezu lze kotvit kolmo ke stěně. 

Pro ty, kteří si nejsou jisti, jaký radiátor do nové koupelny pořídit, doporučuji vyzkoušet náš intuitivní online konfigurátor. Ten snadno a rychle provede všemi technickými i designovými parametry. Díky němu bude volba vhodného radiátoru rychlá a jednoduchá.

 

Ing. Miroslav Váša

produktový manažer pro oblast radiátorů Zehnder

Je produktovým manažerem pro oblast radiátorů Zehnder české pobočky švýcarské firmy Zehnder Group, která je největším evropským výrobcem a jedničkou na evropském trhu ocelových článkových radiátorů. Absolvoval Fakultu Strojní ČVUT Praha, obor Řízení a ekonomika podniku. Po studiu nastoupil do marketingového oddělení českého zastoupení výrobce sanitární keramiky a vybavení pro koupelny Sanitec. Následně pracoval jako vedoucí oddělení nákupu TZB. V roce 2011 nastoupil do firmy Zehnder Group na pozici obchodně-technického zástupce pro oblast radiátorů. Od roku 2022 je produktovým manažerem a odborným konzultantem pro oblast radiátorů. Rád sportuje a cestuje.


 

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3 500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.

Více informací na www.zehnder.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení