Máte protihlukové dveře? Dopřejí vám konečně klid

Čas strávený doma by měl být spojený s klidem, pohodou a odpočinkem. Obzvlášť, když musíte být zavření v domácnosti třeba kvůli nemoci nebo soustředěné práci na projektu. Teprve pak si uvědomíte, jak důležité je mít ohleduplné sousedy. Bohužel, jen málo lidí má to štěstí žít v domě, kde si lidé uvědomují, že se svět netočí jen kolem nich. Co s tím? Pokud se nechcete v nejbližší době stěhovat, mohou vám usnadnit život protihlukové vchodové dveře do bytu. 

Ticho? Jedině s protihlukovými dveřmi

Rámus na schodišti, sousedské hádky na chodbě a neustálé otevírání a zavírání dveří od výtahu… to je jen výběr ze situací, které jsou rušivé a hlasité. Jenže v bytových nebo panelových domech se jim často nevyhnete. Pokud ale toužíte po klidu a ztlumení těchto nepříjemných zvuků, existuje spolehlivé řešení – protihlukové vchodové dveře do bytu. 

Závisí na průchodu zvuku

Co je tak výjimečného na vstupních dveřích do bytu protihlukových? Jejich schopnost zastavit pronikání zvuku, která je vždy testována a adekvátně certifikovaná. Kvalitní protihlukové dveře s certifikací mohou díky dvojitému těsnění a speciálnímu složení pohltit až 44 dB zvuku. Tím pádem zvuky jako štěkání psů na chodbě, zavírání dveří výtahu nebo hlasitá hudba mládeže neproniknou do vašeho bytu.

Takové dveře často najdete pod označením protihlukové dveře 43 dB nebo 44 dB.

Chrání před hlukem a přitom vypadají skvěle

I přestože jsou protihlukové dveře navrženy s ohledem na svou funkčnost, je jasné, že design hraje také významnou roli. Vzhledem k tomu, že se na dveře budete dívat opravdu několik let, je důležité, aby se vám líbily.

Naštěstí v dnešní době máte možnost vybírat z široké škály barevných variant. Světlé odstíny opticky rozšiřují prostor, což může být výhodné zejména v menších předsíních, zatímco tmavý dřevěný dekor dodá vašemu bytu moderní a elegantní vzhled.

Hluk už vás trápit nebude

Možná jste slyšeli, že použití protihlukového polstrování může pomoci redukovat nežádoucí hluk. Bohužel to není úplně pravda. Sice ušetříte, ale nejefektivnější ochranou proti hluku jsou stále kvalitní vchodové dveře s protihlukovými vlastnostmi .

Pokud toužíte po skutečném klidu, je důležité při výběru dodavatele hledat osvědčenou společnost, která je certifikovaná v českých akreditovaných zkušebnách a nabízí kvalitní protihlukové dveře, které splňují nejpřísnější bezpečnostní normy týkající se protihlukových standardů.

Radek Stolář

Radek pracuje pro portál Kurzy.cz od roku 2016. Nejprve měl na starost technickou správu reklamy, ale od roku 2017 se rovněž stal členem obchodního týmu, kde působí dodnes. Ve volném čase se věnuje studiu grafiky, sportu, seriálům a rybaření.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry