Internetové stránky pro společenství vlastníků jednotek: informace, diskuze a evidence

Společenství vlastníků jednotek (SVJ) je uskupení lidí, kteří mají byt v osobním vlastnictví v  určitém panelovém, nebo jiném společném domě. SVJ vzniká podle zákona (5 bytů, minimálně 3 majitelé), má své stanovy i orgány a podle potřeby svolává schůze. Na nich se rozhoduje hlasováním třeba o tom, jak bude použitý fond oprav, zda si má SVJ vzít úvěr, řeší se zde nejrůznější podněty, postupy a změny týkající se bytových jednotek i společných prostor.

Jak lépe komunikovat a mít přehled
Velkým problémem, se kterým se setkává nejen představenstvo společenství vlastníků jednotek, je mnohdy špatná komunikace. Někteří lidé na schůze vůbec nepřijdou a potom si stěžují, že vlastně neví, co se řeší. Mnozí se třeba ani nedozví, že se schůze koná, nemohou se tak vyjádřit k té či oné věci a hlavně o ní nemohou hlasovat.

Protože žijeme v moderní době, dá se snadno všem těmto nepříjemným důsledkům předcházet. A nejen to; pomocí internetového projektu svjo.cz je možné veškerou agendu konkrétního SVJ zpřístupnit na internetu všem členům a diskutovat s nimi. Dá se ověřit před hlasováním jejich názor na danou problematiku, automaticky rozesílat pozvánky na schůzi i na ni den napřed upozornit sms. Členové mohou také využívat systém hlášení a evidenci závad.

Stránky svjo.cz ušetří čas a námahu nejen představenstvu SVJ, ale všem jeho členům. Jsou přehledné a jednoduché, koncipované pro všechny věkové skupiny.

Dokumenty, diskuze a upozornění na konání schůze
Zjednodušeně řečeno, díky přístupu do svjo.cz budete vždy vědět to, co vás zajímá. Kdykoli se dostanete k dokumentům, které souvisí se společenstvím vlastníků jednotek. Také se nestane, že by někdo z vlastníků bytů nebyl informován o důležité schůzi nebo jednání – lze nastavit zasílání sms upozornění. Samozřejmostí na unikátních stránkách vašeho SVJ je možnost diskuze a vyjádření se k tomu, co se děje v domě.

Základní verze stránek svjo.cz je zcela zdarma. Také se nemusíte bát, že vás budou obtěžovat všudypřítomné internetové reklamy. Ty na stránkách vůbec nejsou. Zpoplatněné jsou rozšířené služby a plná verze systému svjo.cz.

Komunikace lidí, kteří tvoří konkrétní společenství vlastníků bytových jednotek může být díky praktické stránce svjo.cz zcela na jiné úrovni než dosud. Jste přece součástí SVJ a vlastníte část celého domu, tak proč se nepodílet na společném dění? 
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky