Recept z čerstvého ovoce: meruňkové knedlíky z tvarohového těsta

Jedno z nejoblíbenějších českých sladkých jídel

Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta

Milovníci ovocných knedlíků, zpozorněte. Tenhle velmi snadný a rychlý recept na jedno z nejoblíbenějších českých sladkých jídel se skládá jen z několika málo ingrediencí a chutná přímo pohádkově. Meruňky si navíc velmi dobře rozumí s tvarohem a obsahují velké množství beta-karotenu. Tento důležitý antioxidant mimo jiné brání organismus před poškozením volnými radikály, posiluje imunitu, chrání zrak a zlepšuje
i kvalitu pokožky.

 

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 45 minut

Obtížnost: **

Ingredience:


150 g hrubé mouky

250 g měkkého tvarohu
200 g meruněk

50 g moučkového cukru
1 vejce

4 lžíce másla
sůl


Postup:

1.      Do mísy dejte tvaroh, přidejte vajíčko a špetku soli a vše spojte. Přidejte hrubou mouku, směs promíchejte a dejte ji na chvíli odležet.

2.      Do velkého hrnce nalijte vodu a  přiveďte ji k varu.

3.      Meruňky omyjte, osušte, rozkrojte na půlky a zbavte je pecek.

4.      Odpočinuté těsto vyklopte na pomoučenou plochu a vyválejte do válečků s průměrem cca 6 cm.

5.      Z jednotlivých válečků ukrajujte díly, které v dlani následně rozplácnete. Do středu dejte půlku meruňky, opatrně ji zabalte do těsta a nakonec těsto ještě trochu vyválejte dokulata.

6.      Knedlíky opatrně vložte do vroucí vody a vařte asi 5 minut.

Uvařené knedlíky opatrně vylovte děrovanou naběračkou a podávejte s rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem

TIP! Knedlíky jsme posypali Bystřickým tvarohem měkkým, ale sáhnout můžete i po Jaroměřickém Měkkém tvarohu (Jaroměřická mlékárna, a.s.) nebo Olešnickém tvarohu měkkém (Mlékárna Olešnice, rolnické mlékařské družstvo). Všechny jsou držiteli značky Klasa.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend