Mánie jménem grilování
Grilování, zahrada, drink…představa ideálně stráveného odpoledne. Nemáte zahradu na upořádání gril párty? Nevadí, i tak je to možné. Z řady grilů si můžete vybrat v OKAY.
Snad neexistuje Čech, který by někdy nebyl na grilování. V posledních letech patří grilování ke koloritu, kterým se začíná a končí léto. Každý ze „šéfkuchařů“ má svůj recept nebo postup na přípravu masa. Pár zaručených tipů udělá šéfkuchaře grilování i z vás, ať už venku nebo u vás v bytě či na balkoně.
1. Zapomeňte na naklepávání
Nejlepším masem na gril je krkovice, nic nezkazíte ani vepřovým či drůbežím. Hlavně nenaklepávejte.
2. Krájejte silnější plátky
Ideální je, když maso nakrájíte na silnější plátky cca
3. Pryč s tukem
Z masa odřezejte tučné části. Při grilování vám tak tuk nebude stékat na gril.
4. Se solí opatrně
Maso solte až po grilování, jinak vám z masa vytáhne vodu a to pak nebude šťavnaté. Během grilování maso otáčejte jen jednou, když už je strana opečená.
5. Pomalu, ale jistě
Nespěchejte. Maso grilujte raději delší dobu při menší teplotě. Maso tak zůstane šťavnaté, ale zároveň bude dostatečně tepelně zpracované. Zatím můžete sobě nebo hostům namíchat třeba mojito!
Nemáte-li možnost grilovat na zahradě, vyzkoušejte například stolní gril Philips HD441920 z nabídky OKAY Elektrospotřeibče, který má nepřilnavý povrch a kontrolku teploty. Stačí jen zastrčit do zásuvky a už grilujete. Další výbornou volbou je TEFAL Raclette gril, kde pod grilem najdete 8 nepřilnavých pánviček, do kterých si můžete dát roztavit sýr, či zeleninu podle libosti a obohatit tak vaši hostinu.
Pro ty, kteří vlastní terasu či zahradu je elektrický gril Luxell, jehož výhodou je snadná manipulace, nízká cena či odnímatelná vanička zachycující přebytečný tuk. Výborný na grilování masa a zeleniny.
Více naleznete na www.okaycz.eu.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tiskové zprávy
- ČR letos na jaře trápí ještě větší sucho než v předchozích letech. Voda chybí v přírodě a více se práší
- Zásoby plynu v ČR se před koncem topné sezóny blíží k 25% naplněnosti zásobníků, oproti loňskému roku jsou o téměř 33 procentních bodů nižší
- Upvest klientům nabízí participaci na mezaninovém úvěru pro projekt Rezidence Anilinka
- Statek Jiřího a Dagmar: Jak dotace NZÚ pomohly ušetřit 100 tisíc korun ročně na energiích
- Praha představuje nové eventové prostory a blížící se otevření několika dalších
- Dovolená v roce 2050: Slunce, pláž a plasty