Domácí zmrzlina, smoothie i marmeláda: přesně víte, na čem si pochutnáte

Domácí zmrzlina, smoothie i marmeláda Zdravý životní styl a strava jsou velmi populární téma. Jak by také ne! Vždyť obojí se výrazně odráží nejenom na našem vzhledu, ale také na tom, jak se cítíme a jaká je celková kvalita našeho života. Prozřetelný výběr potravin totiž dokáže výrazně zmírnit nebo zcela odstranit projevy některých onemocnění a navíc také snížit riziko jejich výskytu v budoucnosti. Spoustu zdravých potravin jsme si teď za přispění moderního lisu na ovoce a zeleninu schopni vyrobit sami doma, a navíc daleko levněji než je lze koupit. Stačí si jen pořídit toho správného pomocníka a pak se hned pustit do práce. Výsledky určitě stojí za to.

„Skutečné složení jídla jsme schopni stoprocentně zkontrolovat pouze tehdy, pokud si ho vyrobíme sami doma. Ke zpracování ovoce a zeleniny proto doporučuji pořídit si nějaký kvalitní kuchyňský spotřebič. Nejenže umí spoustu věcí, ale budete si i jisti, co a v jaké kvalitě do něj dáte. Marmelády se v domácích podmínkách dají udělat i bez přidaného pektinu a dalších konzervantů. Děti i celou rodinu zase můžeme osvěžit skvělým smoothie, domácí šťávou nebo ovocným mraženým dezertem bez přidaného cukru,“ vysvětlila Ing. Kamila Trávníčková, obchodní ředitelka pro malé domácí spotřebiče české značky elektrospotřebičů Concept. 

Jedním z neocenitelných pomocníků při dodržování zásad zdravého životního stylu je novinka značky Concept Lis na ovoce a zeleninu HOME MADE JUICY. Umí toho tolik, že se ho nebudete chtít vzdát, a díky luxusnímu vzhledu, robustnímu a kvalitnímu zpracování se okamžitě stane chloubou vaší kuchyně.

A tak čerstvý ranní juice, zdravé smoothie nebo zmrzlinu vykouzlíte jedna dvě. V letní sezoně se jeho uplatnění ještě znásobí – rychlostí blesku si totiž poradí nejen s běžným ovocem a zeleninou, ale třeba i s rybízem. Jeho nespornou výhodou je velký vstupní otvor o průměru 75 mm, do kterého lze vkládat celé ovoce a zeleninu bez předchozího krájení.

Lis využívá moderní technologii dvoufázového procesu odšťavňování – v první fázi jsou suroviny rozdrceny a ve druhé lisovány. Výsledkem tohoto procesu je maximální množství šťávy plné vitamínů a minerálů a minimální množství téměř suchého odpadu. Navíc tím, že lis pracuje rychlostí pouhých 60 otáček za minutu, nedochází ke znehodnocení cenných vitamínů v ovoci a zelenině. Výhodou je také to, že suchý odpad, který z přístroje padá, lze dále zpracovat. Vyrobit z něj můžeme placičky, zeleninové karbanátky nebo zdravé sušené zeleninovo-ovocné chipsy. Zbytky můžete také použít na přípravu domácích müsli tyčinek.

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky