Nevynechávejte polévky, v létě jsou významným zdrojem vody a živin
Máte pocit, že polévka k létu nepatří? Ba, naopak! Polévky jsou velice zdravé a ani v létě bychom na ně neměli zapomínat, protože dodávají tělu důležité látky, vodu i energii. Většina z nich je navíc jednoduchá na přípravu, lehce stravitelná a neobsahuje mnoho kalorií. Někteří odborníci doporučují jíst polévku jednou denně po celý rok. Zjednodušenou variantou kvalitních domácích polévek jsou polévky sušené, které si můžete vzít s sebou na dovolenou i do práce.
Miska polévky dodá tělu vše potřebné
V čem jsou polévky tak prospěšné pro lidské tělo? Často slýcháme, že je v létě potřeba zvýšit příjem tekutin, aby naše tělo nebylo dehydratované. Polévkou dodáváte tělu tekutiny naprosto nenuceně.
Jak moc jsou polévky dále zdravé, to závisí na zvolených surovinách. „ Často jsou při přípravě polévek využívány různé druhy zeleniny, které jsou také zdrojem vlákniny a prospívají trávení. Pro mnoho lidí
je navíc konzumace polévek téměř jedinou cestou ke konzumaci potřebného množství luštěnin. Ty jsou důležitou zásobárnou bílkovin i různých minerálních látek jako vápník, fosfor, draslík nebo vitaminy skupiny B ,“ říká nutriční specialista RNDr. Pavel Suchánek z nutriční poradny Fitbee. Při v yšších teplotách často ani nemáme takový hlad jako v zimě. Miskou sytější polévky můžeme nahradit jedno hlavní jídlo. V jednom chodu tak zároveň doplníme energii, tekutiny, prospěšné látky a nebude nám
po jídle těžko.
Ideální prázdninová alternativa
V období, kdy nejčastěji vyjíždíme na dovolené nebo chaty je právě vyvážené stravování v ohrožení. Nechce se nám vařit, a tak se často odbýváme nezdravými rychlovkami nebo se stravujeme v restauraci, což nám „prázdniny“ může značně prodražit. Jídlo v restauraci navíc ještě nemusí být zárukou kvality. Dobrou alternativou jsou polévky v sáčku, kterými občas můžeme nahradit oběd nebo večeři. Tyto polévky jsou vyráběny dehydratací skutečných surovin, což je nejstarší způsob uchovávání potravin při zachování nutričních hodnot. Proto jsou tyto polévky chutné, a zároveň levné i jednoduché na přípravu. Pomohou vám na dovolené udržet zdravý životní styl i rozpočet, a navíc ušetří čas strávený vařením.
Nové „farmářky“ od Vitany
Ideální variantou dehydratovaných polévek jsou Farmářské polévky od Vitany vyrobené jen z dobrých surovin. Jejich nabídka se od června rozrostla o další dvě varianty: hrachovou a rajskou s dětskými těstovinami. Všechny Farmářské polévky neobsahují přidaný glutamát, konzervační látky, umělá aromata a barviva, ale naopak pravou sušenou zeleninu a luštěniny. Jsou tak kvalitním zdrojem bílkovin i vlákniny, a díky sníženému obsahu soli je mohou bez problémů konzumovat i děti. O jejich oblibě svědčí i fakt, že Farmářské polévky získaly v loňském roce ocenění Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka. Pro jejich přípravu není potřeba nic víc než litr vody a pár minut času.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Kvalitní tepelné čerpadlo vzduch-voda v zimě nezamrzá. Pracuje efektivně i při teplotách kolem -20 °C
- ČEZ a THMÚ ve spolupráci s Ústím nad Labem zajistí dodávky tepla pro obyvatele na další desítky let
- Konstrukce z cihel: Skrytá síla novodobých roubenek
- Průkaz energetické náročnosti budovy třídy A nám nezaručí úsporný provoz, pokud neodbouráme lidské chyby
- 47. týden na Energetické burze ČMKB - elektřina 25 kolem 2644 Kč/MWh, plyn 25 za 1300 Kč/MWh
- Trojsklo, nebo dvojsklo? Výběr zasklení ovlivňuje náklady na vytápění i ochranu proti hluku