Zmrzlinový tip: domácí jahodové nanuky

Jahodová zmrzlina se hodí k létu

Jahody a zmrzlina, to je prověřená kombinace, která chutná dětem, stejně jako dospělým. A pokud si jahodovou zmrzlinu vyrobíte sami doma, bude vám o to více chutnat - přesvědčte se!

Není nad to zapojit si vlastní fantazii a vytvořit si nanuky podle svého gusta. Pokud váháte, zda tuto zmrzlou pochoutku zvládnete dobře ochutit, inspirujte se následujícím osvěžujícím receptem.

Domácí jahodové nanuky

Ingredience:

· 100 g jahod

· 350 g bílého jogurtu

· Lžička citronové kůry

· 2 lžíce medu

Postup:

1. Jahody rozmixujte spolu s medem dohladka.

2. Do jahodové směsi vmíchejte bílý jogurt a citronovou kůru.

3. Vše nalijte do formiček na nanuky a ty umístěte do mrazáku. Nechte přes noc zmrazit.

TIP: Nanuky můžete před podáváním ozdobit rozpuštěnou čokoládou.

•••

Jednoduchým pomocníkem při výběru českých jahod jsou loga značek kvality Klasa či Regionální potravina. Jahody z dovozu mají bohužel kvůli dlouhému a nevhodnému skladování a předčasné sklizni horší kvalitu i chuť. Podrobnější informace, jak odlišit poctivé české jahody od zahraničních, najdete na www.akademiekvality.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření