Recepty s rajčaty: povedený domácí kečup
Rajčata jsou výborná na salát, zapečená se sýrem, jako lečo, rajská a najdeme mnoho dalších receptů. S přebytkem rajčat, která milujeme můžeme naložit jinak a vyrobit si domácí kečup, který oceníme i v zimě.
Domácí kečup
Ingredience:
• 1 kg rajčat
• 2 jablka
• 1 větší cibule
• 70 g cukru
• 60 ml jablečného octa
• 60 ml vody
• 1 lžička soli
• 3 bobkové listy
• 5 kuliček pepře
• 5 kuliček nového koření
• 5 hřebíčků
• Špetka skořice
Postup:
1. Rajčata, jablka a cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
2. Vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření.
3. Vařte na mírném stupni asi hodinu a občas směs promíchejte.
4. Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření.
5. Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte.
6. Sklenice, ve kterých budete kečup skladovat, vyvařte horkou vodou. Poté je naplňte, uzavřete a dnem vzhůru nechte odstát do vychladnutí.
Pokud si rajčata kupujete, navštivte raději vašeho
oblíbeného farmáře, nebo si vybírejte ta, která mají některou ze značek kvality
(např. Klasa,
Regionální potravina, „biozebra“ či Ekologická produkce). Budou určitě chutnější a čerstvější nežli ta dovezená...
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Odemčeno #12 - Dostupné bydlení: Hlava 22. Proč je situace alarmující a co s tím dělat?
- Novostavba nebo starší nemovitost: Co Češi kupují nejčastěji?
- Ropa roste díky exekutivnímu nařízení o Íránu od Donalda Trumpa
- Jak svou ložnici vyladit do dokonalosti? Na detailu záleží
- Současná dotační výzva NZÚ Light podporuje komunitní energetiku
- Evropská komise ohrožuje trh s kotli a kamny na biomasu: Nové požadavky na Ekodesign mohou způsobit kolaps celého odvětví