Odstartoval čínský autosalon, Škodovka představila elektromobil

TNBiz, 16.4.2019

V Šanghaji odstartoval jeden z největších autosalonů na světě. Více než sto značek tam představuje nejnovější modely. V asijské premiéře se tam ukázal i koncept prvního velkého elektromobilu mladoboleslavské automobilky, která se ho na trh chystá uvést příští rok.

Více než tisícovka vystavovatelů z celého světa na ploše 36 hektarů, stovky modelů aut představených ve světové premiéře. Největší autoudálost roku v Číně odstartovala v úterý.

V úterý a ve středu je autosalon otevřený výhradně pro novináře, aby si veškeré modely mohli bez tlačenic nafotit. Tisíce lidí se starají o hladký průběh, na pořádek dohlíží všudypřítomná ochranka i policie a na každém kroku vidíte uklízeče, kteří neustále dokola přelešťují auta i podlahy.

Své zastoupení má na salonu více než stovka značek a svůj stánek tam má i mladoboleslavská automobilka, která prezentuje svou vizi elektrické budoucnosti, představila koncept elektromobilu, který se chystá začít sériově vyrábět. Sériový model, který se uvede na trh v příštím roce, se tomu vystavenému bude velice podobat. Verze pro Evropu se bude vyrábět v Mladé Boleslavi.

"Tento koncept je blízko sériové podobě, zpětná vazba od návštěvníků autosalonu je velice pozitivní," sdělil předseda představenstva Škoda auto Bernhard Maier.

Autosalon pozítří otevře brány i běžným návštěvníkům, organizátoři očekávají, že za týden ho navštíví přes milion lidí.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy