Letní recepty z čerstvých surovin: cuketový krém
Cuketa má velmi jemnou chuť a snadno přejímá chuť dalších přísad, a tak jí prospívá koření a spojení s výraznými ingrediencemi, třeba s česnekem. Zkuste jako my cuketu rozmixovat do lahodného krému s mátou, citronovou šťávou a zakysanou smetanou. Možná budete překvapeni, jak vás v létě osvěží.
Recept na cuketový krém
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1
Ingredience:
hrst špenátových listů
4 ks jarní cibulky
600 ml zeleninového vývaru
hrst čerstvé máty
šťáva z ½ citronu
100 g zakysané smetany
špetka soli
čerstvě mletý pepř
1. Nakrájejte jarní cibulku na kolečka, cuketu na půlkolečka a restujte na olivovém oleji cca 20 minut.
2. Osolte, opepřete, přidejte špenátové listy a zalijte vývarem.
3. Rozmixujte dohladka, přidejte citronovou šťávu a zakysanou smetanu a promíchejte.
4. Dozdobte mátou a podávejte.
TIP! Do polévky z bio cukety jsme přidali listový špenát řezaný Dione od společnosti AGRIMEX Vestec a. s. s označením Klasa.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Poslanecká sněmovna se bude muset znovu zabývat nastavením podpory solárních elektráren. Senát jí vrátil novelu energetického zákona – Lex OZE 3
- Lidé na plyn nezanevřeli. Prodeje kotlů loni rostly, domácnosti rovněž přecházely na vytápění propanem
- Synchronizace baltské energetické sítě přinese příležitosti také pro české firmy
- Stav zásob plynu v Česku postupně klesá a nyní je téměř na 47% naplněnosti zásobníků, stav zásob oproti loňskému roku je nyní o 25 procentních bodů nižší
- Zájem domácností o plyn i spotřeba opět rostou, potvrzují to loňská čísla GasNetu
- Studentský domeček na kolech