Vyrobte si švestkový džem s kakaem a čokoládou
Švestkový džem s kakaem a čokoládou
Co potřebujete:
1 kg švestek, 4 g kakaa, hořká čokoláda dle chuti, kůra z 1 (BIO) citronu, želírovací cukr 4:1 Labeta
Postup:
Švestky očistíme, vypeckujeme a rozemeleme či rozmixujeme. Přidáme kakao, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nastrouhanou hořkou čokoládu. Čokolády přidáme dle chuti, je však třeba myslet na to, že čím více čokolády přidáme, tím sladší džem bude. Pokud si nejste jistí, uděláte nejlépe, když džem v průběhu vaření ochutnáte a případně ho dosladíte cukrem nebo další čokoládou. Na závěr přisypeme Želírovací cukr 4:1 Labeta a směs důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut. Hotovým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.
Tip
: I
když použijete kyselejší švestky, Želírovací
cukr 4:1 Labeta by měl bohatě dostačovat ke skvělému výsledku a chuti.
Želírování s létem nekončí, vhodné ovoce je k dostání celý rok, vyzkoušejte ho třeba s čistě rostlinným Ovocným pektinem bez přidaných aditiv.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Čína a nástup elektromobilů: Co znamená pro ropný průmysl?
- V roce 1989 činil měsíční nájem průměrného bytu v Praze 358 korun. Dnes vyjde dráž jediný metr čtvereční, neboť průměrný nájem nyní v metropoli vychází na 367 korun právě za metr čtvereční
- Vápník v bojleru může zvýšit energetickou náročnost až o 10 %. Jak snížit náklady na ohřev vody?
- ČEZ spustil první ultrarychlou veřejnou dobíjecí stanici s integrovanou akumulací v ČR
- Stačí průměrná mzda na průměrné bydlení?
- Interview Plus: Hrnčíř: Energie nám uměle zdražuje Evropská unie (audio)