Podzimní recepty z dýně: dýňový džem se skořicí

Máte přebytek dýní a nevíte jak ho zpracovat? Dobrou volbou je z dýně udělat i džem. Chuť dýňového džemu doplní a zvýrazní hřejivá skořice...

Dobrou volbou je z dýně udělat džem

Recept na dýňový džem se skořicí

Co potřebujete:

Skořicový cukr

Želírovací cukr

citronová šťáva podle chuti

Postup:

Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky, které povaříme ve vodě několik minut do změknutí. Rozvařené kousky dýně rozmixujeme, přidáme skořicový cukr Labeta, Želírovací cukr 2:1 Labeta a citronovou šťávu podle chuti. Směs důkladně promícháme a za stálého míchaní přivedeme k varu. Vaříme 3-5 minut. Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření