ČEZ obětuje pro národ pohodlí svých lidí. Nepustí je z elektrárny domů

TNBiz, 21.3.2020

V aktuálně platném nouzovém stavu potřebujeme ke každodennímu chodu nejen funkční zdravotnictví a zásobené obchody s potravinami, ale třeba také tekoucí vodu a spolehlivé elektrické připojení. Skupina ČEZ, největší tuzemský výrobce a poskytovatel elektřiny, dělá proto maximum pro to, aby zajistil svůj bezproblémový chod.

Již v minulém týdnu tak společnost uzavřela například všechna svá zákaznická centra a kontaktní místa, aby omezila riziko šíření nákazy. Došlo také k oddělení směn, aby si zaměstnanci případnou nákazu nepředávali ve velkém kolektivu. Nyní se firma rozhodla jít ještě dál, aby ochránila především klíčové zaměstnance.

Daniel Beneš, generální ředitel Skupiny ČEZ, potvrdil že energetický gigant je připraven spustit tzv. operaci Maják. "To je střídání směn dispečerů v izolovaných týdenních cyklech,” uvedl v pátek generální ředitel na svém twitteru. “Mluvím tím o izolaci, tedy že nechodí po směně domů za rodinou, ale bydlí v tomto případě přímo na dispečinku,” dodal Beneš.

“Obdobně řešíme směny a izolaci kritických týmů zaměstnanců na elektrárnách Skupiny ČEZ,” dodal generální ředitel. Již v týdnu také potvrdil, že v bezpečnostním režimu pracuje krizový štáb, tedy představenstvo společnosti, komunikují spolu pouze on-line.

Celou síť dokáže nyní ČEZ řídit ze tří samostatných lokalit. "Naším cílem je i nadále bezpečně dodávat energie našim zákazníkům,” doplnil Beneš.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Energie