Jak voní a chutná červen: zapečené brambory s brokolicí a sýrem
Recept na zapečené brambory s brokolicí a plísňovým sýrem

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 65 minut
Náročnost: **
Ingredience:
500 g brambor
1 brokolice
150 g sýra s modrou plísní
100 ml smetany ke šlehání (33 %)
1 vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
slunečnicový olej
Postup:
1. Brokolici rozdělte na malé růžičky a spařte na 2 minuty ve vroucí vodě. Poté ji ihned propláchněte studenou vodou.
2. Brambory si nastrouhejte na tenké plátky a do pekáčku vytřeného olejem skládejte brambory, kousky modrého sýra a brokolici. Opepřete a osolte a zalijte smetanou smíchanou s rozšlehaným vejcem.
3. Takto nachystané pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů zhruba 45 minut.
Tip: Brambory se označují třemi varnými typy – A, B a C. Varný typ A (zelené značení) je vhodný především na salát. Varný typ B (červené značení) využíváme hlavně jako přílohu. Varný typ C (modré značení) se hodí do bramborové kaše, do těsta na knedlíky a na bramboráky.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Výpočet splátek hypotéky: Jak na to krok za krokem
- Statek Jiřího a Dagmar: Jak dotace NZÚ pomohly ušetřit 100 tisíc korun ročně na energiích
- Program Dostupné nájemní bydlení půl roku od spuštění – 142 žádostí za téměř 8 miliard korun
- Vakuový sprej amatérského vědce mění stará okna na úsporná - video
- Analýza dostupnosti starších bytů v České republice Nejdostupnější bydlení v Česku nabízí Ústecký kraj
- Češi protopí až polovinu energií zbytečně. Důraz na renovace je třeba posílit napříč celým stavebním oborem