Na ocenění Regionální potravina Středočeská je navrženo devět výrobků
Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Středočeská 2020 těmto výrobkům:
Kategorie: | Výrobek a výrobce: | |
---|---|---|
1. | Masné výrobky tepelně opracované | PAŠTIKA S PEČENÝM MASEM
Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s.r.o. |
2. | Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy | Jestřebický Rancher
WIFCOM a.s. |
3. | Sýry včetně tvarohu | Žervé |
4. | Mléčné výrobky ostatní | Zakysaná smetana z obce Ohaře |
5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | Žitný chléb 600g
CVRČOVICKÁ PEKÁRNA, s.r.o. |
6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | Hruškové tartaletky |
7. | Alkoholické i nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné) | 100% Jablečný mošt odrůdový
Ing. Pavel Voráček |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | Hrách
zahradní
|
9. | Ostatní | Selský hovězí guláš
Zdeněk Absolon s.r.o. |
„V letošním roce byl v našem kraji i přes koronavirovou krizi vysoký zájem o soutěž ze strany výrobců, obzvláště v kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje, kde zvítězil 100% Jablečný mošt odrůdový od Ing. Pavla Voráčka. Vzhledem k unikátní chuti získalo ocenění prezidentky Potravinářské komory ČR pivo Thomas – Brut IPA z Pivovaru ČZ, s.r.o.“, uvedla regionální koordinátorka Gabriela Jeníčková z Krajského informačního střediska Středočeského kraje.
Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato „pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality.
Nové přírůstky navrhla hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců.
Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz
Lenka Rezková
tisková mluvčí SZIF
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tiskové zprávy
- Průzkum: Většina Čechů se s dárky vejde do deseti tisíc. Největší radost pod stromečkem udělá nový telefon
- Zbavit se problémového nájemníka je snazší. Soud vrátil do hry doložky umožňující rychlejší vystěhování
- YIT ještě letos spustí v Kladně jeden ze svých prvních mimopražských projektů
- Jakými zdroji se v Česku topí? Nejpopulárnější jsou plynové kotle, fosilní tuhá paliva topí nejvíce v Libereckém kraji
- KRIZE BYDLENÍ: České rodinné domy chátrají, hrozí „bungalizace“ venkova, nejvíce v Královéhradeckém a Plzeňském kraji
- V první polovině roku 2024 se v práci zranilo 22 741 osob, mají nárok na odškodnění