Regionální potravina má své vítěze v Pardubickém kraji
Komise navrhla udělit značku Regionální potravina Pardubického kraje 2020 těmto výrobkům:
Kategorie: | Výrobek a výrobce: | |
---|---|---|
1. | Masné výrobky tepelně opracované | Koleno VEPŘOVÉ SOUS-VIDE |
2. | Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy | Nevyhlášeno |
3. | Sýry včetně tvarohu | Bio sýrové nitě
BIO&CEEPORT s.r.o. |
4. | Mléčné výrobky ostatní | BIO kravské kefírové mléko z Bělečka |
5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | TVAROHOVÝ MORAVSKÝ KOLÁČEK SE
ŠVESTKOVÝMI POVIDLY
Jana Vondroušová, Bukovka |
6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | ŠTRŮDL
Jana Vondroušová, Bukovka |
7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné) | BEDŘICHOVA JEDENÁCTKA pivo polotmavý nefiltrovaný ležák |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | Rajče BIO
Ing. Jitka Píchová, Horní Ředice |
9. | Ostatní | Selský sýr v oleji BYLINKOVÝ
Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti |
„Bohužel kvůli koronavirové krizi zaniklo v Pardubickém kraji mnoho kvalitních producentů. Přesto se i tak letos ucházelo o značku Regionální potravina velké množství výrobků, obzvláště v kategorii Masné výrobky tepelně opracované. Jedním z členů komise byl dokonce i samotný hejtman kraje Martin Netolický“, uvedl krajský koordinátor Lukáš Vacek z agentury F E S T I N G, s.r.o.
Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato „pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality.
Nové přírůstky navrhla hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců.
Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.
Lenka Rezková
tisková mluvčí SZIF
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tiskové zprávy
- Komentář: Trendy v energetice – firmy nejčastěji energie fixují na 2 roky, smlouvu jich na příští rok nemá 30 procent
- Luxusní nemovitosti nejsou jen pro zahraniční investory – Češi tvoří většinu vlastníků
- PSN dokončila projekt Ahoj Vanguard v pražských Modřanech, který je téměř vyprodaný
- ANB: Počet neplatičů nájemného v ČR přes prázdniny stoupl, atakuje tři procenta všech nájemníků
- Jak re-commerce usnadňuje udržitelné nakupování v Česku
- Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stupně