Tradiční švestková povidla jako od babičky
Domácí
švestková povidla
Suroviny na 4–5 menších
skleniček
Švestky 5000 g
Cukr krystal 1200 g
Vinný ocet 130 ml
Skořice celá 1 ks
Badyán 2 ks
Rum 40 ml
Postup
Švestky pečlivě omyjte, vypeckujte a nakrájejte na větší kousky. Použít můžete krájecí desku s ostřičem na nože Lamart LT2061. V pekáči smíchejte švestky s cukrem a octem a nechte nejlépe do druhého dne odstát. Druhý den přidejte koření a vařte v troubě na 140 °C cca 3-4 hodiny. Během pečení občas promíchejte. Po vyjmutí z trouby nechte vystydnout, vyjměte koření a promixujeme tyčovým mixérem. Povidla přemístěte do dózy na skladování potravin, uložte ji do chladu a druhý den stejný postup opakujte, aby se z povidel odpařila veškerá tekutina. Na závěr vmíchejte do povidel rum. Takto připravená povidla můžete plnit do sklenic.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- 10 realitních nej (nejen) roku 2024
- Vláda schválila návrh novely energetického zákona (9.1.2025)
- Pohonné hmoty zdražují, i kvůli obavě z americko-kanadské obchodní války. Letos ale budou spíše zlevňovat
- Vlastní bydlení? Pro většinu Pražanů nedostupné, nájmy nabízejí cenově výhodnější alternativu
- Radioporadna: Čtyři základní opatření, která povedou k nižším nákladům na provoz domácnosti nebo rodinného (audio)
- US - průměrné úročení hypoték v minulém týdnu nejvýše od loňského července a bylo těsně pod 7 %