Výrobci z Jihomoravského kraje si převzali prestižní ocenění Regionální potravina
Značku Regionální potravina Jihomoravského kraje 2020 získaly tyto výrobky:
Kategorie: | Výrobek a výrobce: | |
---|---|---|
1. | Masné výrobky tepelně opracované | Uzený
špek z boků
Bedřich Vlach |
2. | Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy | Paštika
Švestková s Rumem a tymiánem
e-jídlo.cz, s. r. o. |
3. | Sýry včetně tvarohu | Kozí
sýr přírodní dlouho zrající
Markéta Palánová |
4. | Mléčné výrobky ostatní | Kozí
mléko "SEDLÁK"
Eva Sedláková |
5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | Koláč
ze skanzenu
Martina Harnošová |
6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | Větrník
JK CUKRÁRNA s.r.o. |
7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné) | Tuřanská zelná šťáva |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | Znojemské
kdoule extra džem
Ing. Zuzana Boudová |
9. | Ostatní | Bramborové
lokše s makovo-povidlovou náplní
Pekařství Křižák s.r.o. |
„Soutěže Regionální potravina se pravidelně s našimi výrobky účastníme a každé ocenění je pro nás nejen závazkem do budoucna, ale také důkazem, že naše práce má smysl a děláme ji dobře. Věříme, že pokud se zemědělství dělá s láskou, ve finálních produktech je to znát,“ říkají majitelé Eva a Jan Sedlákovi, kteří letos uspěli v soutěži s Kozím mlékem „SEDLÁK“. Zemědělství a chovu koz se věnují třicet let a v současné době obhospodařují zhruba padesát hektarů půdy. Na zhruba polovině z této plochy se od jara do podzimu pase stádo stopadesáti koz, na zbylé ploše pěstují ječmen, oves, triticale a vojtěšku pro výrobu senáže.
Slavnostního předávání se účastnili náměstek Jindřich Fialka za Ministerstvo zemědělství a ředitel Regionálního odboru Brno Václav Říha za Státní zemědělský intervenční fond.
Značku Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato „pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality.
Regionální potravina je projektem Ministerstva
zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné
době je oceněno 407 produktů od 313 výrobců.
Lenka Rezková
tisková mluvčí SZIF
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tiskové zprávy
- Komentář: Trendy v energetice – firmy nejčastěji energie fixují na 2 roky, smlouvu jich na příští rok nemá 30 procent
- Luxusní nemovitosti nejsou jen pro zahraniční investory – Češi tvoří většinu vlastníků
- PSN dokončila projekt Ahoj Vanguard v pražských Modřanech, který je téměř vyprodaný
- ANB: Počet neplatičů nájemného v ČR přes prázdniny stoupl, atakuje tři procenta všech nájemníků
- Jak re-commerce usnadňuje udržitelné nakupování v Česku
- Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stupně