Kokosový perník bez lepku

Jednoduché koláče hotové raz dva, plné zdravých ingrediencí a svěžích chutí - takové mám ze všeho nejraději :) A dýňový perník na podzim prostě nemůže chybět! Zkuste to podle mého receptu - díky kokosovému máslu je úžasně voňavý, vláčný a křupavý zároveň :)

Suroviny:

400 g dýně hokkaido 
100 g křupavého kokosového másla 
4 celá vejce
4 lžíce kakaa
2 lžíce koření do perníku
2 lžíce brusinkové zavařeniny
40 g kokosového cukru

Předehřejeme si troubu na 220 stupňů, kokosové máslo si rozehřejeme, aby bylo tekuté.

Dýni, kakao, cukr a koření zpracujeme v robotu, podle potřeby přidáme vodu a vejce jedno po druhém - vznikne nám vláčné těsto.  Nakonec vmícháme křupavé kokosové máslo a brusinky - už ale nemixujeme, abychom neporušili křupavost másla :) 

Těsto vlijeme do pekáčku vystlaného papírem na pečení a pečeme do zhnědnutí a zpevnění (cca 40 minut). Po upečení necháme odležet v lednici do druhého dne. Skvěle chutná teplý i studený!

P.S.: Tento koláč má nízký glykemický index, je nabitý zdravými tuky a proteiny a není nijak přeslazený. Můžete si ho bez obav dopřát kdykoliv během dne! 

 


Nutspread.cz

Český výrobce 100% ořechových másel. Bez přidaného cukru, lepku nebo palmového oleje, pečlivě vybráno jenom z těch nejlepších ingrediencí. Široký sortiment, vynikající chuť i konzistence. S nízkým obsahem sacharidů a nízkým glykemickým indexem zasytí na dlouhou dobu a nerozkolísají hladinu krevního cukru. Zato obsahují velké množství hořčíku, zinku i železa, minerály a zdravé tuky.

Přesvědčte se sami, že i zdravé věci mohou skvěle chutnat.

Více informaci na: www.nutspread.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky