Ocenění Regionální potravina si převzalo sedm producentů z Pardubického kraje
Značku Regionální potravina Pardubického kraje 2020 získaly tyto výrobky:
Kategorie: | Výrobek a výrobce: | |
---|---|---|
1. | Masné výrobky tepelně opracované | Koleno VEPŘOVÉ SOUS-VIDE |
2. | Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy | Nevyhlášeno |
3. | Sýry včetně tvarohu | Bio sýrové nitě
BIO&CEEPORT s.r.o. |
4. | Mléčné výrobky ostatní | BIO kravské kefírové mléko z Bělečka |
5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | TVAROHOVÝ MORAVSKÝ KOLÁČEK SE
ŠVESTKOVÝMI POVIDLY
Jana Vondroušová, Bukovka |
6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | ŠTRŮDL
Jana Vondroušová, Bukovka |
7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné) | BEDŘICHOVA JEDENÁCTKA pivo polotmavý nefiltrovaný ležák |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | Rajče BIO
Ing. Jitka Píchová, Horní Ředice |
9. | Ostatní | Selský sýr v oleji BYLINKOVÝ
Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti |
„Z výhry mám velkou radost, i když po pravdě jsem v to trochu doufala. Do soutěže jsem se hlásila i v předchozích letech, ale až letos jsem díky posunutí termínu mohla přihlásit i rajčata. Naše rajčata nám zákazníci chválí už dlouho a teď jejich kvalitu potvrdili i odborníci. Těší mě to zejména proto, že se ukazuje, že ekologické produkty bývají často chutnější, což je vedle absence pesticidů dalším bonusem. Ekologicky hospodařím od samého začátku a kromě důvodů zdravotních mě k tomu vedla i ohleduplnost vůči přírodě,“ říká oceněná pěstitelka Jitka Píchová.
Slavnostního předávání se účastnil ředitel regionálního odboru Hradec Králové Aleš Sobel za Státní zemědělský intervenční fond a náměstek ministra zemědělství Pavel Veselý.
Značku Regionální potravina mohou získat pouze malí a
střední producenti zemědělských
a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo
zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato „pečeť
kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí
z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a
často se jedná o krajové speciality.
Regionální potravina je projektem Ministerstva
zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné
době je oceněno 407 produktů od 313 výrobců.
Lenka Rezková, tisková mluvčí SZIF
Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tiskové zprávy
- Průzkum: Většina Čechů se s dárky vejde do deseti tisíc. Největší radost pod stromečkem udělá nový telefon
- Zbavit se problémového nájemníka je snazší. Soud vrátil do hry doložky umožňující rychlejší vystěhování
- YIT ještě letos spustí v Kladně jeden ze svých prvních mimopražských projektů
- Jakými zdroji se v Česku topí? Nejpopulárnější jsou plynové kotle, fosilní tuhá paliva topí nejvíce v Libereckém kraji
- KRIZE BYDLENÍ: České rodinné domy chátrají, hrozí „bungalizace“ venkova, nejvíce v Královéhradeckém a Plzeňském kraji
- V první polovině roku 2024 se v práci zranilo 22 741 osob, mají nárok na odškodnění