Ocenění Regionální potravina si v Jihlavě převzalo sedm výrobců z Kraje Vysočina
Den zemědělců a potravinářů v Jihlavě zpestřilo slavnostní předávání ocenění Regionální potravina. Hodnotitele letos zaujala třeba medovina s chmelovou příchutí nebo zauzená žebírka!
Značku Regionální potravina v roce 2020 v Kraji Vysočina získali:
Kategorie: | Výrobek a výrobce: | |
---|---|---|
1. | Masné výrobky tepelně opracované | Zauzená žebírka pečená na kmíně
Řeznictví Stejskal s.r.o. |
2. | Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy | Nevyhlášeno |
3. | Sýry, včetně tvarohu | POMAZÁNKOVÝ KOZÍ SÝR BÍLÝ
BIOFARMA DoRa s.r.o. |
4. | Mléčné výrobky ostatní | Jaroměřické Tradiční pomazánkové Lahůdkové
Jaroměřická mlékárna, a.s. |
5. | Pekařské výrobky, včetně těstovin | Sakrajda
Lucie Krejčová, Pikárec |
6. | Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek | Nevyhlášeno |
7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje | hrádecká MEDOVINA s chmelovou příchutí
Mgr. Krejčová Markéta, Roučkovice |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | Oliver
Farma Kožichovice s.r.o. |
9. | Ostatní | Sumeček africký – filet s kůží
Zemědělské družstvo Hrotovice, družstvo |
V soutěži už poněkolikáté bodovala Lucie Krejčová, i v tomto roce to bylo v kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin. "Vítězství v soutěži Regionální potravina si velice vážím, zvláště když už se mi povedlo vyhrát třikrát. První dvě vítězství byly s výrobkem Pikárecké perníkové preclíčky a letos s perníkovými bábovičkami, které se jmenují Sakrajda. Znamená to pro mě účast na spoustě prodejních akcí, na které bych se jinak nedostala a pár dalších odběratelů, kteří si naší výhry cení. Začít s podnikáním a udržet ho, je pro mě, stejně jako pro většinu takto malých podnikatelů těžké, ale Regionální potravina mi pomohla s prodejem."
Ocenění producenti potravin převzali prestižní ceny z rukou Víta Růžičky ze Státního zemědělského intervenčního fondu a náměstka ministra zemědělství Aleše Kendíka. Oceněným poblahopřál i hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.
Soutěž Regionální potravina - jeden z projektů ministerstva zemědělství - podporuje malé a střední zemědělce a producenty potravin po celém Česku. Za administraci značky zodpovídá Státní zemědělský intervenční fond. Oceněný výrobek může čtyři roky mít na svém obalu značku Regionální potravina.
Výrobky přihlášené do soutěže každoročně hodnotí komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tiskové zprávy
- Průzkum: Většina Čechů se s dárky vejde do deseti tisíc. Největší radost pod stromečkem udělá nový telefon
- Zbavit se problémového nájemníka je snazší. Soud vrátil do hry doložky umožňující rychlejší vystěhování
- YIT ještě letos spustí v Kladně jeden ze svých prvních mimopražských projektů
- Jakými zdroji se v Česku topí? Nejpopulárnější jsou plynové kotle, fosilní tuhá paliva topí nejvíce v Libereckém kraji
- KRIZE BYDLENÍ: České rodinné domy chátrají, hrozí „bungalizace“ venkova, nejvíce v Královéhradeckém a Plzeňském kraji
- V první polovině roku 2024 se v práci zranilo 22 741 osob, mají nárok na odškodnění