Po ČEZ zlevňuje elektřinu i innogy, plyn už společnost zlevnila

V dnešní tiskové zprávě uvádí innogy, že od 1. listopadu zlevní ceny elektřiny v průměru o 9 procent. Společnost už v říjnu zlevnila plyn o 5 procent. Zřejmě tak pokračuje cenová válka mezi dodavateli energií - ČEZ oznámil již v září, že domácnostem snižuje od října v průměru o 9 procent a ostatní dodavatelé také slibují snižování, důvodem je pokles velkoobchodních cen.

S účinností od 1. listopadu 2020 innogy snižuje ceny elektrické energie pro domácnosti a malé živnostníky - ceny silové elektřiny u tarifu elektřina Standard v zóně ČEZ Distribuce v průměru o 9 %. V této distribuční zóně klesnou také ceny fixních produktů innogy, například nejprodávanějšího tarifu elektřina Optimal. „S nejoblíbenějším produktem Optimal si náš zákazník zajistí oproti ČEZu nižší ceny o 13, 15 a 17 procent v jednotlivých letech smlouvy a zároveň v každém roce získá bonus ve výši pět set korun,“ uvedl David Konvalina, ředitel pro maloobchod a marketing innogy v dnes zveřejněné tiskové zprávě. 

Podle svých propočtů společnost uvádí, že rodina, která od innogy odebírá elektřinu a zemním plynem topí a ohřívá vodu, ušetří ročně přes 2000 . ČEZ avizoval roční úsporu v řádu několika stokorun ročně, E.ON při přechodu na zelenou elektřinu deset procent proti standardním tarifům.   



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Energie