Podzimní recepty: hrušková marmeláda

Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Proto mohou pomoci v případě zácpy a nadýmání. Ovocná pochoutka z hrušek je zkrátka trefou do černého. Co je třeba udělat pro to, aby byla její konzistence naprosto dokonalá? Stačí jen jednotlivé kousky oloupat, vykrájet a jednu část nastrouhat, druhou pokrájet. Všechny hrušky následně vložíte do hrnce spolu se skořicí, hřebíčkem, badyánem, medem, citronovou kůrou a pár dalšími přísadami. A pak už se skoro o nic nemusíte starat.

Receptů na marmelády není nikdy dost

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz

Recept na hruškovou marmeládu

Počet porcí: 2 litrové sklenice

Doba přípravy: 45 minut

Náročnost: *

Ingredience:

2 kg zralých hrušek

500 g želírovacího cukru

100 g cukru krupice

100 ml vody

3 lžíce medu

4 ks hřebíčku

2 ks badyánu

1 ks skořice celé

kůra ze dvou citronů

Postup:

1.     Hrušky oloupeme a zbavíme je jadřinců. Půlku hrušek nastrouháme nahrubo a druhou polovinu nakrájíme na menší kostky.

2.     Nastrouhané hrušky dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme med, cukr, kousky citronové kůry a všechno koření. Hrušky rozvaříme na kaši cca za 15 minut. Poté ze směsi vyndáme všechno koření a citronovou kůru.

3.     Rozkrájené hrušky vložíme do hrnce, přidáme želírovací cukr a zvolna zahříváme. Hrušky vaříme cca 15 minut. Poté přidáme hruškovou kaši a vaříme ještě 5 minut.

4.     Ještě teplou směs přendáme do sterilovaných sklenic. Důkladně zavřeme a necháme úplně vychladnout víčkem dolů.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření