Podzimní recepty: hrušková marmeláda
Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Proto mohou pomoci v případě zácpy a nadýmání. Ovocná pochoutka z hrušek je zkrátka trefou do černého. Co je třeba udělat pro to, aby byla její konzistence naprosto dokonalá? Stačí jen jednotlivé kousky oloupat, vykrájet a jednu část nastrouhat, druhou pokrájet. Všechny hrušky následně vložíte do hrnce spolu se skořicí, hřebíčkem, badyánem, medem, citronovou kůrou a pár dalšími přísadami. A pak už se skoro o nic nemusíte starat.
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz
Recept na hruškovou
marmeládu
Počet porcí: 2 litrové sklenice
Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: *
Ingredience:
2 kg zralých hrušek
500 g želírovacího cukru
100 g cukru krupice
100 ml vody
3 lžíce medu
4 ks hřebíčku
2 ks badyánu
1 ks skořice celé
kůra ze dvou citronů
Postup:1. Hrušky oloupeme a zbavíme je jadřinců. Půlku hrušek nastrouháme nahrubo a druhou polovinu nakrájíme na menší kostky.
2. Nastrouhané hrušky dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme med, cukr, kousky citronové kůry a všechno koření. Hrušky rozvaříme na kaši cca za 15 minut. Poté ze směsi vyndáme všechno koření a citronovou kůru.
3. Rozkrájené hrušky vložíme do hrnce, přidáme želírovací cukr a zvolna zahříváme. Hrušky vaříme cca 15 minut. Poté přidáme hruškovou kaši a vaříme ještě 5 minut.
4. Ještě teplou směs přendáme do sterilovaných sklenic. Důkladně zavřeme a necháme úplně vychladnout víčkem dolů.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Solární panely: Nezbytnost kontroly a řízení rizik jsou klíčové
- Kvalitní spánek začíná u kvalitního povlečení. Proč se laciným lůžkovinám raději vyhnout?
- Plyn zahajuje rok 2025 růstem: Vývoj v USA a Evropě
- 6 možných využití zásadního trendu roku 2025: bateriových úložišť
- Novým předsedou Rady ERÚ je Jan Šefránek
- Stav zásob plynu v Česku pokračuje v poklesu a blíží se naplněnosti zásobníků na 61 %, stav je oproti loňskému roku o 26 % nižší