Recepty z lokálních surovin: noky se švestkovo-hruškovou omáčkou

Jak chutná podzim? Právě tak jako naše noky se švestkovo-hruškovou omáčkou. Pokrm, který je dokonale vyvážený, protože sladkou chuť ovoce doplňují nadýchané tvarohové noky. Nechybí ani křupavý komponent v podobě opražené strouhanky smíchané s trochou cukru a voňavou skořicí.

Pokud nemáte domácí džemy nebo povidla, jednoznačně doporučujeme Náš džem ŠVESTKA – HRUŠKA od firmy Petr Kareš – Ovocnářská farma KAREŠ. Ovocné dobroty exkluzivní chuti, které získaly v Královéhradeckém kraji ocenění Regionální potravina.

Sladkou chuť ovoce doplňují tvarohové noky

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz  

Recept na noky se švestkovo-hruškovou omáčkou

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut + 2 hodiny na odležení těsta

Náročnost: **

Ingredience:

1 vejce

1 žloutek

270 g měkkého tvarohu

90 g bílé strouhanky

30 g másla

25 g cukru

vanilkový cukr

sůl

citronová kůra

rum

Omáčka:

1 sklenička džemu Náš džem ŠVESTKA – HRUŠKA od firmy Petr Kareš – Ovocnářská farma KAREŠ

cukr krupice

rum

solamyl

Postup:

1.    Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, ušleháme s cukrem do pěny a pozvolna vmícháme vejce a žloutek. Poté přidáme tvaroh a ostatní suroviny. Necháme odležet asi 2 hodiny v ledničce a polévkovou lžící tvarujeme noky. Vaříme v lehce ochucené vodě podle velikosti noků 5–8 minut.

2.    Strouhanku opražíme na pánvi, poté přidáme skořici a cukr. Hotové noky obalíme ve strouhance.

3.    Na omáčku necháme rozpustit povidla s trochou vody. Přidáme rum a cukr podle chuti. Nakonec zahustíme solamylem, který si rozmícháme zvlášť ve studené vodě.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření