Vánoční cukroví na poslední chvíli: lahodné kokosky

Toto cukroví hravě stihnete upéct i na Štědrý den, pokud vám ostatní záhadně zmizelo J nebo chcete na stůl přidat ještě další druh. Kokosky jsou díky obsahu tvarohu ihned měkké a velmi příjemně vláčné. Kokosky je možné nabalit do malých balíčků, kterými můžete obdarovat své přátele pro radost, je to ideální drobnost k Vánocům. A mimo jiné je to také skvělý tip na zpracování zbylých bílků z pečení ostatního cukroví – většina receptů chce totiž jen žloutky a my pak nevíme, co jiného s bílky.

Příprava kokosek je jednoduchá a my jsme si ji ještě usnadnili díky profesionálnímu kuchyňskému robotovi.

Toto cukroví hravě stihnete upéct i na Štědrý den

 

·         Doba přípravy: 10 min + 10-15 min pečení

·         Obtížnost: lehká

·         Počet porcí: 2 plechy

 

Ingredience

·         4 bílky

·         150 g moučkového cukru

·         200 g strouhaného kokosu

·         70 g měkkého tvarohu

·         čokoláda

·         sůl


Postup

1.       Do profesionálního kuchyňského robotu SAGE the Bakery Boss BEM825 upevněte šlehací (balónovou) metlu a do jeho nádoby dejte 4 bílky se špetkou soli.

2.       Dejte šlehat bílky rychlost 10–12. Jakmile jsou polotuhé, postupně po lžičkách přidávejte moučkový cukr. Vznikne tuhá pěna, která vytváří „špičky“. Celé to bude trvat cca 4-5 minut.

3.       Mísu sundáme z robota, přisypeme kokos a tvaroh a gumovou stěrkou opatrně spojíme.

4.       Tvarujeme kokosky na plech vyložený pečicím papírem. Když budete rychlí (kokos rychle absorbuje tekutou složku, směs postupně tuhne), můžete použít zdobicí sáček, kterým vytvoříte pravidelné kokosky, nebo k vytvarování kokosek použijte 2 lžičky.

5.       Pečte v předehřáté troubě s horkovzduchem na 160 °C cca 10 minut.

6.       Upečené a vychladlé kokosky můžete ještě namočit ve vysokoprocentní kvalitní čokoládě.

 

Přejeme dobrou chuť!

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky