Recepty z regionů na silvestrovský stůl: jednohubky s šunkovou pomazánkou a křenem

Co dobrého připravit na silvestrovský stůl? Jednoznačně jednohubky, které si můžete zpestřit třeba naší šunkovou pomazánkou s křenem. Protože je v pomazánce jen pár surovin, vybírejte je pečlivě. Chuť každého z nich se totiž promítne do té výsledné. My se ale zaměříme na šunku, které je tam nejvíce. Pozornost si zaslouží nový držitel prestižního ocenění Regionální potravina za Karlovarský kraj – Šunka Zvonilka od Romana Krčmy. K její výrobě se používá pouze maso z České republiky.
Na Silvestra jednoznačně jednohubky!

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz

Recept na jednohubky s šunkovou pomazánkou a křenem

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 20 minut

Náročnost: *

Ingredience:

300 g Šunky Zvonilky nejvyšší jakosti od Romana Krčmy

200 g pomazánkového másla

100 g majonézy

100 g čerstvého křenu

4 celozrnné bagety

Postup:

1.   Šunku nakrájíme na menší kostky.

2.   Do mixeru vložíme šunku a pomazánkové máslo.

3.   Mixujeme do hladka, přendáme do mísy a vmícháme majonézu a dochutíme solí.

4.   Nakrájíme si bagetu na kolečka, potřeme pomazánkou a zastrouháme čerstvým křenem.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření