Recept z parní trouby: pstruh se šťávou z bílého vína
Inspirujte se recepty, které jsou připravované v parní troubě. K trendům v české kuchyni již patří a bude stále více patřit vaření v páře. Díky tomuto postupu se zachovává více vitamínů a živin než při vaření ve vodě...
Recept z parní trouby: pstruh se šťávou z bílého vína
Časová náročnost: 35-40 minut
Suroviny na 4 porce:
4 pstruzi vcelku (á 250 g), vykuchaní
450 ml kvalitního suchého bílého vína
150 ml bílého balzamikového octa
150 ml vody
kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
120 g mrkve nakrájené na kolečka
sůl
pepř
4 snítky petrželky
4 snítky tymiánu
1 čajová lžička kuliček černého pepře
7 hřebíčků
Na ozdobu:
75 g másla
1 chemicky neošetřený citron nakrájený na kolečka
Příslušenství:
napařovací miska s plným dnem
Příprava:
Pstruhy vložíme do napařovací misky s plným dnem, přidáme na ně bílé
víno, balzamikový ocet, vodu, kůru z citronu, mrkev, bylinky a koření a
připravujeme při teplotě 90 °C cca 12–15 minut.
Poté rozpálíme máslo v 6 lžících šťávy, polijeme jí pstruhy a ozdobíme
kolečky citronu.
Zdroj text i foto: z knihy Vaření v páře (Miele.cz)
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Češi mění přístup k bydlení: Institucionální nájemní bydlení na vzestupu
- Pohonné hmoty zmírní tempo svého zdražování. Uklidňuje se situace na Blízkém východě a Trump slibuje vyšší těžbu ropy
- Zbavit se problémového nájemníka je snazší. Soud vrátil do hry doložky umožňující rychlejší vystěhování
- Podpora bydlení v Česku nerozšiřuje nabídku. Potřebujeme nastartovat obecní bydlení, říká Prokop (audio)
- US - zájem o hypotéky v uplynulém týdnu rostl, průměrné úročení pokleslo
- Jakými zdroji se v Česku topí? Nejpopulárnější jsou plynové kotle, fosilní tuhá paliva topí nejvíce v Libereckém kraji