Recept z parní trouby: pstruh se šťávou z bílého vína

Inspirujte se recepty, které jsou připravované v parní troubě. K trendům v české kuchyni již patří a bude stále více patřit vaření v páře. Díky tomuto postupu se zachovává více vitamínů a živin než při vaření ve vodě...

Inspirujte se recepty z parní trouby

Recept z parní trouby: pstruh se šťávou z bílého vína

Časová náročnost: 35-40 minut

Suroviny na 4 porce:

4 pstruzi vcelku (á 250 g), vykuchaní

450 ml kvalitního suchého bílého vína

150 ml bílého balzamikového octa

150 ml vody

kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu

120 g mrkve nakrájené na kolečka

sůl

pepř

4 snítky petrželky

4 snítky tymiánu

1 čajová lžička kuliček černého pepře

7 hřebíčků

Na ozdobu:

75 g másla

1 chemicky neošetřený citron nakrájený na kolečka

Příslušenství:

napařovací miska s plným dnem

Příprava:

Pstruhy vložíme do napařovací misky s plným dnem, přidáme na ně bílé

víno, balzamikový ocet, vodu, kůru z citronu, mrkev, bylinky a koření a

připravujeme při teplotě 90 °C cca 12–15 minut.

Poté rozpálíme máslo v 6 lžících šťávy, polijeme jí pstruhy a ozdobíme

kolečky citronu.

 

Zdroj text i foto:  z knihy Vaření v páře (Miele.cz)

 


 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření