Recept z parní trouby: pstruh se šťávou z bílého vína
Inspirujte se recepty, které jsou připravované v parní troubě. K trendům v české kuchyni již patří a bude stále více patřit vaření v páře. Díky tomuto postupu se zachovává více vitamínů a živin než při vaření ve vodě...
Recept z parní trouby: pstruh se šťávou z bílého vína
Časová náročnost: 35-40 minut
Suroviny na 4 porce:
4 pstruzi vcelku (á 250 g), vykuchaní
450 ml kvalitního suchého bílého vína
150 ml bílého balzamikového octa
150 ml vody
kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
120 g mrkve nakrájené na kolečka
sůl
pepř
4 snítky petrželky
4 snítky tymiánu
1 čajová lžička kuliček černého pepře
7 hřebíčků
Na ozdobu:
75 g másla
1 chemicky neošetřený citron nakrájený na kolečka
Příslušenství:
napařovací miska s plným dnem
Příprava:
Pstruhy vložíme do napařovací misky s plným dnem, přidáme na ně bílé
víno, balzamikový ocet, vodu, kůru z citronu, mrkev, bylinky a koření a
připravujeme při teplotě 90 °C cca 12–15 minut.
Poté rozpálíme máslo v 6 lžících šťávy, polijeme jí pstruhy a ozdobíme
kolečky citronu.
Zdroj text i foto: z knihy Vaření v páře (Miele.cz)
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Jak prodat a koupit nemovitost s hypotékou?
- ANB: Počet neplatičů nájemného v ČR přes prázdniny stoupl, atakuje tři procenta všech nájemníků
- Věděli jste, že Rolls-Royce není jen značka aut
- Moderní kotelny šetří energie i peníze
- Dřevostavby si získávají oblibu díky dobrým tepelně izolačním vlastnostem (Hobby magazín) (audio)
- Na co nezapomenout při zazimování chaty či chalupy?