Jak využít zbylá vejce po Velikonocích: vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Zbyla vám po Velikonocích vejce a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte třeba vajíčkovou pomazáku s medvědím česnekem. Právě v dubnu je jeho sezóna. Zelené lístky medvědího česneku jsou zdravé a skvěle doplní jednoduchou vajíčkovou pomazánku.
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Co na ni budete potřebovat?
• 4 uvařená vejce
• 4 lžíce majonézy
• Hrst medvědího česneku
• Malou cibulku
• Sůl a pepř na dochucení
Jak na to:
1. Uvařená vejce oloupejte a pokrájejte na malé kousky. Můžete využít kuchnský kráječ na vajíčka.
2. Cibulku pokrájejte nadrobno, medvědí česnek na kousky. Pak vše smíchejte s vejci a majonézou.
3. Dochuťte solí a pepřem.
Tip: Můžete naservírovat v pita chlebu, nebo na pokrájené bagetky. Bohatě zdobte medvědím česnekem.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Hobby magazín: Zahradní pomocníky v zimě potřebovat nebudeme. Jak je správně zazimovat? (audio)
- Zdravíčko: Důležitost péče o zevnějšek. Proč nerezignovat na denní převlékání ani u imobilního seniora? (audio)
- Slavnostní dárky: designový porcelán
- Pohyblivý betlém v katedrále Božského Spasitele v Ostravě - k vidění je od pondělního večera (video)
- Zprávy ČRo Olomouc: Kostel ve Staré Vodě čeká na záchranu, obec žádá o status národní kulturní památky (audio)
- Respirační infekce útočí i na pracovištích. Jak předcházet nákaze a jak mohou zaměstnavatelé zajistit zdravější pracovní prostředí?