Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba palačinky z ovesných vloček s višňovým džemem

Palačinky, kdo by je nemiloval! Těmi se zavděčíte nejen dětem, ale i dospělým. Do těsta můžete zakomponovat ovesné vločky, které se velmi dobře tráví a díky obsahu lehce rozpustné vlákniny dokážou usměrňovat hladinu cholesterolu a glukózy v krvi. Pokud nemáte na pomazání domácí ovocnou pochoutku, jednoznačně doporučujeme výběrový džem Višně s rumem od Renaty Zezulkové, vítěze Regionální potraviny ve Zlínském kraji. Lákavě černé šťavnaté višně pochází ze sadů v nedalekých Buchlovicích a z rodinného sadu v Bílých Karpatech. Jejich nasládlou chuť s jemnou kyselinkou perfektně doplňuje voňavý rum.

Palačinkami se zavděčíte dětem, ale i dospělým

Zdroj fotografií a informací: www.akademiekvality.cz

Recept na palačinky z ovesných vloček s višňovým džemem 

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: * *

Ingredience:

400 g ovesných vloček

300 ml plnotučného mléka

lžička kypřicího prášku

2 lžičky skořice

2 lžíce medu

150 g džemu Višně s rumem od Renaty Zezulkové

100 g vlašských ořechů

Postup:

1. Vločky a ořechy rozmixuje najemno, přidáme mléko, kypřicí prášek, lžíci medu, špetku soli, lžičku skořice a pořádně promícháme.

2. Rozpálíme si pánev se lžící oleje a uděláme palačinky.

3. Palačinky namažeme džemem a zarolujeme.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření