Tip na jarní pomazánku z kozího sýra

Jak si představujete typicky jarní snídani, svačinu nebo večeři? Třeba jako krajíc křupavého chleba namazaný čerstvě připravenou pomazánkou z kozího sýra a posypaný krájenými ředkvičkami s jarní cibulkou? S chutí do toho! Stačí vám k tomu jenom pár surovin. Váháte nad výběrem kozího sýra? Naprosto luxusní záležitostí je aktuální vítěz ocenění Regionální potravina v Jihomoravském kraji – KOZÍ SÝR PŘÍRODNÍ DLOUHO ZRAJÍCÍ od Markéty Palánové ze Sýrárny Jezeřany – Maršovice. Je vyroben z neodstředěného kozího mléka vlastní produkce. Bochníky zrají nejméně 9 měsíců, proto má lehce nažloutlý sýr příjemné aroma.

Bochníky sýra zrají nejméně 9 měsíců

Zdroj fotografií a informací: regionalnipotravina.cz

Jarní pomazánka z kozího sýra

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

Ingredience:

3 vejce

100 g kozího sýru přírodního dlouho zrajícího od Markéty Palánové, Sýrárna Jezeřany – Maršovice

160 g žervé nebo pomazánkového másla

2 lžíce majonézy

1 lžíce hořčice

30 g másla

1 svazek ředkviček

3 jarní cibulky

svazek pažitky najemno

Postup:

1. Nejprve si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a dáme do lednice vychladit.

2. Kozí sýr nastrouháme na nejjemnějším struhadle, jaké máme, a dáme do mísy.

3. Přidáme žervé, majonézu a hořčici. Nakonec nastrouháme i vychladnutá vejce a máslo.

4. Vše promícháme, dochutíme solí, pepřem a přidáme pažitku.

5. Servírujeme s ředkvičkou a jarní cibulkou.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky