Osm výrobků je navrženo k ocenění Středočeská Regionální potravina
Hodnotící komise navrhla udělit značku Středočeská Regionální potravina 2021 těmto výrobkům:
Kategorie: | Výrobek a výrobce: | |
---|---|---|
1. | Masné výrobky tepelně opracované | PRAŽSKÁ ŠUNKA NA KOSTI
Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s.r.o. |
2. | Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy | Jestřebický advenťák
WIFCOM a.s. |
3. | Sýry včetně tvarohu | BUDAPEŠŤ – pomazánka z čerstvého kozího žervé
Mgr. Karolina Mikšíková |
4. | Mléčné výrobky ostatní | kategorie nevyhlášena |
5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | Kváskový pecen Cvrčovický 750g
CVRČOVICKÁ PEKÁRNA, s.r.o. |
6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | Jogurtový dezert |
7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje | Sirupy od sejkorky - levandulový
Martina Koníčková |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | Džem výběrový méně sladký Ostružina
Berry servis, s.r.o. |
9. | Ostatní | MODRÝ MÁK V PRESU
Třebaňské oleje s.r.o. |
„Počet přihlášených výrobků a také nových producentů překonal naše očekávání. V devíti kategoriích bylo zastoupeno hned 11 nových výrobců, kteří dosud s oceněním Regionální potravina neměli zkušenosti. V letošním ročníku soutěže Středočeská Regionální potravina bylo přihlášeno rekordních 98 výrobků. Nejvíce zastoupenou kategorií v soutěži byla kategorie Masné výrobky tepelně opracované. Hodnotitelská komise zde vybírala z 23 vzorků,“ uvedla regionální koordinátorka Gabriela Jeníčková z Krajského informačního střediska Středočeského kraje, o.p.s.
Oceněné výrobky se můžou následující čtyři roky pochlubit na svých obalech označením Regionální potravina. Pro spotřebitele je zelené logo RP nápovědou, že potraviny jsou čerstvé a při jejich výrobě se použily lokální suroviny. Výrobky jsou spojené s příslušným regionem, často jde o krajové speciality.
Nové přírůstky navrhla hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tiskové zprávy
- YIT ještě letos spustí v Kladně jeden ze svých prvních mimopražských projektů
- Jakými zdroji se v Česku topí? Nejpopulárnější jsou plynové kotle, fosilní tuhá paliva topí nejvíce v Libereckém kraji
- KRIZE BYDLENÍ: České rodinné domy chátrají, hrozí „bungalizace“ venkova, nejvíce v Královéhradeckém a Plzeňském kraji
- V první polovině roku 2024 se v práci zranilo 22 741 osob, mají nárok na odškodnění
- Black Friday vs. Giving Tuesday: Chystají se Češi utrácet, nebo darovat?
- Bytové domy dobývají regiony, byty v nich vyjdou výrazně levněji než v rodinných domech