Recepty vonící ohněm: grilované papriky plněné balkánským sýrem

Ať už máte rádi lehkou večeři, preferujete vegetariánskou stravu, nebo chcete shodit pár kilogramů, potěší vás naše papriky z grilu. Budou příjemně měkké, provoněné létem a plné lákavě svěžího jogurtu s balkánským sýrem a bylinkami. Abychom z pokrmu získali co nejvíce vitaminů, těsně před podáváním ho zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, čímž jídlo získá trochu více šmrncu. S chutí do toho.

Před podáváním zakápneme olivovým olejem a citronem

 Zdroj fotografií: akademiekvality.cz

Recept na grilované papriky plněné balkánským sýrem 


Počet porcí:
4 porce

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: *

Ingredience:

4 červené papriky

200 g balkánského sýra

200 g bílého jogurtu

hladkolistá petržel

sůl, pepř, olivový olej, citron

Postup:

1. Papriky necháme opálit ze všech stran a zakryjeme je vlhkou utěrkou, aby se zapařily. Po deseti minutách je oloupeme, rozpůlíme a vyčistíme od semínek.

2. Balkánský sýr rozdrolíme a smícháme s jogurtem a nasekanou petrželkou. Ochutíme solí
a pepřem.

3. Nakonec to celé přelijeme olejem a citronovou šťávou.

Tip: Věděli jste, že čím více má jogurt tuku, tím méně obsahuje bílkovin a také vápníku, protože tento minerál se váže právě na mléčnou bílkovinu? Nejvíce vápníku tedy obsahuje jogurt nízkotučný.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření