Soutěž Regionální potravina pokračovala na Zlínsku
Předposledním krajem, kde se sešla hodnotitelská komise v letošním ročníku soutěže Regionální potravina, bylo Zlínsko. Celkem komisaři ocenili 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi. Přihlásilo se celkem 35 výrobců se 154 výrobky.
I na Zlínsku ty nejlepší výrobky vybírali členové hodnotící komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Značku Regionální potravina Zlínského kraje 2021 navrhli udělit těmto výrobkům:
Kategorie: | Výrobek a výrobce: | |
---|---|---|
1. | Masné výrobky tepelně opracované | Jehněčí klobása
Farma Rudimov |
2. | Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy | Divočák ve vlastní šťávě
VENISON CZ |
3. | Sýry včetně tvarohu | SÝR Z FARMY ITALIA
FARMA-ZPZ |
4. | Mléčné výrobky ostatní | Mléčný karamel
Ing. Dana Přistoupilová, Malá Bystřice |
5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | Trnavský chléb "Podpažák"
Pivovar Vraník |
6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | VANILKOVÝ DORTÍK SE SUŠENKOU
Rožnovské pivní lázně |
7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje | BIO JABLKO JADERNIČKA
Marek Šenkeřík, Valašské Klobouky |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | sušené Moruše BIO
Radek Přikryl, Strání |
9. | Ostatní | Kozenka - jahodová kozí jogurtová zmrzlina BIO
ZERLINA |
„I přes skutečnost, že jsme letos koordinovali soutěž ve Zlínském kraji poprvé, přihlásilo se velké množství výrobků, dokonce více než v minulých letech. Je zde i značné množství zcela nových výrobců, kterým se také podařilo vyhrát. Z devíti vítězných výrobků jich bylo šest“, uvedl koordinátor Regionální potraviny Zlínského kraje Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.
Ocenění Regionální potravina můžou získat pouze producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. „Zelená pečeť“ na obalu zaručuje, že potraviny jsou čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Oceněný výrobek má právo užívat značku Regionální potravina na svém obalu čtyři roky.
Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 407 produktů od 312 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tiskové zprávy
- YIT ještě letos spustí v Kladně jeden ze svých prvních mimopražských projektů
- Jakými zdroji se v Česku topí? Nejpopulárnější jsou plynové kotle, fosilní tuhá paliva topí nejvíce v Libereckém kraji
- KRIZE BYDLENÍ: České rodinné domy chátrají, hrozí „bungalizace“ venkova, nejvíce v Královéhradeckém a Plzeňském kraji
- V první polovině roku 2024 se v práci zranilo 22 741 osob, mají nárok na odškodnění
- Black Friday vs. Giving Tuesday: Chystají se Češi utrácet, nebo darovat?
- Bytové domy dobývají regiony, byty v nich vyjdou výrazně levněji než v rodinných domech