Ocenění Regionální potravina si o víkendu převzali producenti z Jihočeského a Středočeského kraje
Předávání ocenění Středočeské Regionální potraviny doplnil také bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Návštěvníci mohli na Palackého náměstí v Kutné Hoře ochutnat a nakoupit oceněné produkty a navštívit také stánky ostatních regionálních výrobců. Ve Středočeském kraji proměnilo v letošním ročníku své nominace celkem osm výrobců, kteří si převzali certifikáty od ministra zemědělství Miroslava Tomana a zástupce generálního ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Miloše Jirovského.
Středočeskou Regionální potravinou 2021 se staly tyto výrobky:
Kategorie: | Výrobek a výrobce: | |
---|---|---|
1. | Masné výrobky tepelně opracované | PRAŽSKÁ ŠUNKA NA KOSTI
Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH |
2. | Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy | Jestřebický advenťák
WIFCOM |
3. | Sýry včetně tvarohu | BUDAPEŠŤ – pomazánka z čerstvého kozího žervé
Mgr. Karolina Mikšíková |
4. | Mléčné výrobky ostatní | Nevyhlášeno |
5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | Kváskový pecen Cvrčovický 750g
CVRČOVICKÁ PEKÁRNA, |
6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | Jogurtový dezert |
7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje | Sirupy od sejkorky - levandulový
Martina Koníčková |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | Džem výběrový (Extra) méně sladký Ostružina
Berry servis, |
9. | Ostatní | MODRÝ MÁK V PRESU
Třebaňské oleje |
V Třeboni se předávání ujali zástupci Ministerstva zemědělství a SZIF, tedy ředitelka Odboru bezpečnosti potravin Jitka Götzová a ředitel Regionálního odboru České Budějovice Jiří Chmel.
Regionální potravinou Jihočeského kraje 2021 se staly tyto výrobky:
Kategorie: | Výrobek a výrobce: | |
---|---|---|
1. | Masné výrobky tepelně opracované | Závišínská klobása
Zemědělské družstvo Bělčice |
2. | Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy | Jihočeské Jerky ZVĚŘINOVÉ S PEPŘEM
Jihočeské Jerky |
3. | Sýry včetně tvarohu | SÝR s vlašskými ořechy
Jaroslav Kryzan |
4. | Mléčné výrobky ostatní | ČERSTVÉ KOLENSKÉ MLÉKO, plnotučné
Zemědělské obchodní družstvo Kolný |
5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | Chléb dačický žitný 1200g
Dačická pekárna |
6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | Nevyhlášeno |
7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje | ŠNAPSERIE BLATNÁ GRIOTKA
Liqui B Zámecký ovocný lihovar Blatná |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | Jahodový džem
Jaroslav Vališ |
9. | Ostatní | Škvarková pomazánka
ZVS NEMYŠL |
Ocenění Regionální potravina můžou získat jen producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Vítěz dostává certifikát a může zelené logo RP daného kraje užívat na obalu výrobku čtyři roky. Aktuálně je oceněno 407 výrobků od celkem 312 výrobců.
Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Podrobné informace o soutěži najdete na webu regionalnipotravina.cz.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tiskové zprávy
- YIT ještě letos spustí v Kladně jeden ze svých prvních mimopražských projektů
- Jakými zdroji se v Česku topí? Nejpopulárnější jsou plynové kotle, fosilní tuhá paliva topí nejvíce v Libereckém kraji
- KRIZE BYDLENÍ: České rodinné domy chátrají, hrozí „bungalizace“ venkova, nejvíce v Královéhradeckém a Plzeňském kraji
- V první polovině roku 2024 se v práci zranilo 22 741 osob, mají nárok na odškodnění
- Black Friday vs. Giving Tuesday: Chystají se Češi utrácet, nebo darovat?
- Bytové domy dobývají regiony, byty v nich vyjdou výrazně levněji než v rodinných domech