Ocenění producenti z Jihomoravského kraje převzali certifikáty Regionální potravina
Slavnostní předávání hostilo tradiční zakončení žní v Jihomoravském kraji, které se tentokrát odehrálo v Kyjově. Mimo přehlídky lidových řemesel a zvyků, nechyběl ani stánek Regionální potraviny s oceněnými produkty. Právě tam mohli zájemci oceněné výrobky nejen ochutnat ale také si je rovnou koupit.
Předávání certifikátů se ujali ředitel Regionálního odboru Brno Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Václav Říha a ministr zemědělství Miroslav Toman.
Hodnotitelská komise vybrala k označení Regionální potravina Jihomoravského kraje 2021 následující produkty:
Kategorie: | Výrobek a výrobce: | |
---|---|---|
1. | Masné výrobky tepelně opracované | Vepřové škvarky
Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, příspěvková organizace |
2. | Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy | PŘESNÍDÁVKA PRO CHLAPÁKA
Řeznictví a uzenářství Štulpovi |
3. | Sýry včetně tvarohu | ZRAJÍCÍ KOZÍ SÝR – Poustevník
Markéta Palánová |
4. | Mléčné výrobky ostatní | MLÉKO
Lenka Klíčová |
5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | preclíky s kozím sýrem
PRIFILOM |
6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | Špaldový dortík s kandovanou mrkví
PRIFILOM |
7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje | 11 EXTRA HOŘKÁ
Pivovar Mazák |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | Slamáček ze slámového vína odrůdy Pálava
Oldřich Drápal |
9. | Ostatní | Kdoulová vejmrda
Chuť Moravy |
Ocenění Regionální potravina mohou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek se další čtyři roky může pyšnit na svém obalu značkou Regionální potravina. Pro spotřebitele je právě toto logo zárukou, že si kupují lokální výrobky původem z místních surovin. Aktuálně je oceněno 407 výrobků od celkem 312 výrobců.
Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.
Lenka Rezková
tisková mluvčí SZIF
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tiskové zprávy
- YIT ještě letos spustí v Kladně jeden ze svých prvních mimopražských projektů
- Jakými zdroji se v Česku topí? Nejpopulárnější jsou plynové kotle, fosilní tuhá paliva topí nejvíce v Libereckém kraji
- KRIZE BYDLENÍ: České rodinné domy chátrají, hrozí „bungalizace“ venkova, nejvíce v Královéhradeckém a Plzeňském kraji
- V první polovině roku 2024 se v práci zranilo 22 741 osob, mají nárok na odškodnění
- Black Friday vs. Giving Tuesday: Chystají se Češi utrácet, nebo darovat?
- Bytové domy dobývají regiony, byty v nich vyjdou výrazně levněji než v rodinných domech