Vánoční recept na cukroví: sádlovky s džemem
Je libo Masarykovo cukroví, vyhlášené cukroví za první republiky? Vyzkoušejte naše sádlovky. Dokonale splňují vše, co od vánočního cukroví očekáváte. Jsou jednoduché na přípravu a neuvěřitelně chutné. Za jejich úspěchem stojí nejen skvělé těsto, ale také džem, kterým se upečené kousky naplní. Proto doporučujeme letošního vítěze prestižního ocenění Středočeská Regionální potravina Džem výběrový (extra) méně sladký ostružina od Berry servis s. r. o. Základem jsou samozřejmě ostružiny z farmy v Břežanech, kterých je ve sklenici nejméně 60 %! Vyrábí se tradiční metodou pomalého vaření a nenajdete v nich žádné chemické látky, konzervanty ani jablečný protlak. Ostružinový džem je zkrátka samá ostružina. Nechte si chutnat.
Zdroj:akademiekvality.cz
Vánoční recept na cukroví: sádlovky s džemem
Počet porcí: 25 kusů
Doba přípravy: 50 minut
Náročnost: *
Ingredience:
150 g hladké mouky
120 g sádla
150 g cukru moučka
30 g kakaa
20 g vanilkového cukru
100 g DŽEM VÝBĚROVÝ (EXTRA) MÉNĚ SLADKÝ OSTRUŽINA
Postup:
1. Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto (pro tmavé sádlovky přidáme kakao, pro světlé sádlovky přidáme vanilkový cukr).
2. Vypracované těsto přikryjeme fólií a dáme odležet do lednice.
3. Z těsta vypracujeme malé kuličky, dáme na plech a do kuliček vytlačíme důlek.
4. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C přibližně 15 minut.
5. Po upečení naplníme oceněným džemem.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Trump zvyšuje cla na kanadský hliník a ocel: CAD pod tlakem
- Trojúhelník, který šetří čas i kroky: Kouzlo vaření s perfektně uspořádanými kuchyňskými zónami
- Základní ukazatele vývoje stavebního spoření v České republice k 31.12.2024 včetně komentáře
- Záporné ceny elektřiny letos dorazily dříve
- Hypoteční sazby se přibližují pětiprocentní hranici, po 3 letech by ji mohly prolomit
- Jarní detox pro váš domov: Jak na úklid s lehkostí