Návrh koncepce propojení nového designu trhu v elektroenergetice s požadavky na změny v cenách a tarifech

ERÚ, 3.8.2022
ERÚ zveřejňuje ke konzultaci návrh Koncepce propojení nového designu trhu v elektroenergetice s požadavky na změnu v regulovaných cenách a tarifech (dále jen Koncepce). Měnící se prostředí elektroenergetiky s sebou přináší řadu výzev pro veškeré účastníky trhu s elektřinou a Koncepce popisuje jednotlivé trendy moderní energetiky, nastiňuje legislativní rámec, technologický vývoj trendů a definuje budoucí cíle a principy v oblasti regulovaných cen a tarifů.

Je zřejmé, že stávající tarifní struktura není plně kompatibilní s veškerými moderními prvky a koncepty, které dnešní technologie nabízejí a nesplňuje již plně svoji úlohu. Inovovaný tarifní systém by měl tento nedostatek eliminovat a design tohoto systému je cílovým stavem, ke kterému Koncepce směřuje. Součástí Koncepce jsou další kroky k postupné implementaci prvků designu nového trhu s elektřinou, od krátkodobých přes střednědobé až po dlouhodobé.

Návrh ERÚ
Pravidla konzultačního procesu
Připomínky
Vypořádání připomínek

ERÚ zahajuje veřejný konzultační proces k návrhu Koncepce propojení nového designu trhu v elektroenergetice s požadavky na změnu v regulovaných cenách a tarifech (dále také návrh koncepce).

Typ: pdf
Velikost: 909.18 KB
  1. Jediný možný prostředek pro podání připomínek k návrhu koncepce je prostřednictvím e-mailové adresy elektro@eru.cz. Jiné formy podání připomínek nejsou přípustné. K podání připomínky musí být v předmětu zprávy uvedeno VKP návrh koncepce.
  2. Připomínky musí být zaslány v českém nebo slovenském jazyce.
  3. Jakoukoliv připomínku ke zveřejněnému návrhu koncepce je nutno uplatnit tak, aby bylo možné jednoznačně identifikovat text, jehož se připomínka týká, a byl zároveň uveden text rozporované části připomínkovaného dokumentu.
  4. Připomínky musí být zaslány v členění:
  • připomínka,
  • odůvodnění připomínky,
  • návrh promítnutí připomínky.
  1. Lhůta pro podání připomínek je do 31. srpna 2022.
  2. Veškeré doručené připomínky a podněty bude ERÚ považovat za veřejné i přes případné označení nezveřejňovat nebo neveřejné apod.
  3. Veškeré připomínky včetně jejich vypořádání budou po ukončení a vyhodnocení veřejného konzultačního procesu uveřejněny na webových stránkách ERÚ.
  4. ERÚ obdržené připomínky vyhodnotí a relevantní připomínky zohlední v dalším postupu.
  5. K připomínkám a podnětům podaným po termínu nebo k připomínkám nesplňujícím formu podání podle pravidel konzultačního procesu nemusí ERÚ přihlížet.


 

Originál dokumentu



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Energie