Podzimní salát z nakládané řepy, švestky a zauzený Kampotský pepř

recept na Podzimní salát z nakládané řepy

Podzimní salát z nakládané řepy, švestky a zauzený Kampotský pepř

Tento dokonalý salát vonící podzimem nadchne opravdu všechny, je skvělý samotný, nebo i jako příloha k hlavnímu jídlu. Zemitost a sladkost řepy skvěle kontrastuje s uzenou chutí pepře a kyselostí pečených švestek. Řepa je extrémně zdravá zelenina, detoxikuje tělo a má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém. Pepř je pro tělo také velkým přínosem, obsahuje vitamíny A, B, C, E a K, podporuje detoxikaci jater a má dezinfekční účinky pro tělo.

 Recept na 4 porce 

500 g červené vařené řepy 

100 ml jablečného octa 

20 g čerstvého křenu

120 g palmového cukru La Plantation 

5 g zauzený Kampotský pepř La Plantation  

50 ml olivového oleje, špetka soli

50ml citrónová šťáva

½ kg švestek, špetka skořice 

1 granátové jablko

50 g uzených mandlí


Řepu uvaříme a necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Nastrouháme čerstvý křen najemno a lehce zakápneme jablečným octem. Z palmového cukru, pepře, soli a olivového oleje vymícháme hladkou emulzi, kterou vmícháme do řepy.  Švestky nakrájíme na čtvrtky a lehce je opečeme na olivovém oleji, zakápneme je citronovou šťávou a přidáme skořici. Řepa chutná lépe, když je naložená den dopředu. Před podáváním vše smícháme a posypeme uzenými mandlemi, které na sucho opečeme na pánvi. Na dekoraci vypadá a chutná skvěle granátové jablko.

Recept připravila šéfkuchařka Miluše Makó ve spolupráci s www.kampot.cz





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření